Bloodroots: Καταιγιστικό, διασκεδαστικό και απόλυτα εθιστικό [Review]

Πως μπορείς να χαρακτηρίσεις ένα video game “πιασάρικο”; Καλή ερώτηση και οι απόψεις πολλές. Ένας θα πει ότι τη βρίσκει με τα γραφικά, άλλος ότι τον ελκύει η υπόθεση, κάποιος ότι εθίστηκε στο gameplay κ.ό.κ. Όλοι έχουν τα δίκια τους, αλλά διαχρονικά το κλειδί της επιτυχίας ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα: να επιστρέφεις ξανά και ξανά!

Αυτό το κατάφερε και με το παραπάνω η Paper Cult με το Bloodroots, ένα τρελό brawler game με ασταμάτητη δράση που θα σε κρατήσει κολλημένο πάνω του για πολλές ώρες χωρίς να πάρεις χαμπάρι και καμιά φορά χωρίς να έχεις καταφέρει να προοδεύσεις ούτε μέσα στην ίδια την πίστα! Καρτουνίστικα γραφικά, ταχύτατος ρυθμός και ένα δυνατό soundtrack κοσμούν το video game που θα μπορούσε να το είχε φτιάξει ο Quentin Tarantino αν είχε πορωθεί με το Hotline Miami.

bloodroots-techgear-review-9.jpg

Στο Bloodroots ζούμε μια υπόθεση εκδίκησης που θυμίζει το Revenant, καθώς ο πρωταγωνιστής Mr. Wolf προδίδεται και σκοτώνεται από τη συμμορία του, η οποία τον αφήνει παρατημένο να τον φάνε τα άγρια θηρία. Με κάποιο μαγικό τρόπο, ο ήρωας καταφέρνει να ξεγελάσει το θάνατο και επιστρέφει στη ζωή με έναν μοναδικό σκοπό: να πάρει εκδίκηση από αυτούς που τον πρόδωσαν σκοτώνοντας τους όλους. Απλά, όμορφα και νοικοκυρεμένα.

Ξεκινάς το παιχνίδι έχοντας πλήρη άγνοια για το τι θα συναντήσεις και τι πρέπει να κάνεις, αλλά σύντομα αντιλαμβάνεσαι ότι σκοτώνεις και πεθαίνεις με ένα χτύπημα, χρησιμοποιώντας για όπλα είτε τα χέρια σου είτε σχεδόν οτιδήποτε μπορείς να δεις στην οθόνη! Από σπαθιά, τσεκούρια, καρέκλες, βάζα, τουφέκια, μαντολίνο, φλαμίνγκο, καδρόνια, καρότα, ψάρια, σούβλες κλπ. όλα θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα τόσο για να σκοτώσεις, όσο και για να πηδήξεις σε λόφους, να αποφύγεις εμπόδια κλπ.

bloodroots-techgear-review-14.jpg

Οι πρώτες δύο πίστες του Act 1 θα λέγαμε ότι είναι καθαρά αναγνωριστικές για να κατανοήσεις περί τίνος πρόκειται και μετά αρχίζει το πραγματικό πανηγύρι. Το παιχνίδι δυσκολεύει απότομα, θα σκοτωθείς δεκάδες ή και εκατοντάδες φορές μέχρι να φτάσεις στο επόμενο checkpoint, θα διαπιστώσεις ότι πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση των διαθέσιμων όπλων (δεν είναι όλα για τον ίδιο σκοπό), να έχεις συγχρονισμό σε άλματα και κινήσεις που θα σε περάσουν στην απέναντι όχθη και γενικά το Bloodroots θα δοκιμάσει ΠΟΛΥ την υπομονή σου για να μην σπάσεις καμιά τηλεόραση ή το τηλεχειριστήριο σου. Οι εχθροί γίνονται πιο δύσκολοι, καθώς μπορεί να διαθέτουν όπλα ή πανοπλία, και σε ορισμένες περιπτώσεις μοιάζει σαν να πρέπει να ακολουθήσεις συγκεκριμένη επιτυχημένη “χορογραφία” για να καταφέρεις να υπερπηδήσεις τις παγίδες της πίστας, να σκοτώσεις τους εχθρούς και να φτάσεις στο τέλος της.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται “βουνό”, πιστέψτε με δεν είναι. Η διαδικασία εκμάθησης είναι πολύ διασκεδαστική και θα επαναλάβω ότι όντως το παιχνίδι σε κάνει να θέλεις να το ξαναπαίξεις, παρά τις συνεχόμενους θανάτους. Κάθε πίστα έχει τις δυσκολίες της και θα πρέπει να ολοκληρώσεις ένα μέρος της για να φτάσεις στο checkpoint για να μη χρειαστεί να ξαναπεράσεις τα ίδια, αλλά αν του δώσετε μια ευκαιρία θα πιάσετε τον εαυτό σας να παίζει δεκάδες φορές το ίδιο τμήμα χωρίς να ζορίζεται το μυαλό.

bloodroots-techgear-review-10.jpg

Υπάρχουν, βέβαια, και ορισμένα προβληματάκια που θα ανακαλύψετε στην πορεία. Σε ορισμένα σημεία δεν λειτουργούν οι “προστατευτικές μπάρες” που υπάρχουν στους λόφους με αποτέλεσμα ο ήρωας να πέφτει σε γκρεμούς, ενώ καμιά φορά “κολλάει” η μετάβαση στο επόμενο μέρος της πίστας αν κάνεις κάποιο κρίσιμο λάθος. Για παράδειγμα, μου έφυγε η σκάλα επάνω σε άλμα για να ανέβω στο λόφο τη στιγμή που πέρασα το checkpoint, με αποτέλεσμα να με γυρίζει πίσω χωρίς να έχω τη δυνατότητα να ξαναεπιχειρήσω το άλμα. Άλλες φορές οι σφαίρες των αντιπάλων παιρνούν μέσα από το…σκηνικό και πετυχαίνουν τον Mr. Wolf ή μπορεί να είσαι σίγουρος ότι πέτυχες τον εχθρό και τελικά να σε προλαβαίνει το δικό του χτύπημα. Αυτά τα bugs, πάντως, είναι πταίσματα μπροστά στο σύνολο.

Όπως και να ‘χει, το Bloodroots είναι ένα πολύ διασκεδαστικό kill-em-all παιχνίδι που σίγουρα αξίζει τον κόπο. Η τιμή του είναι μικρότερη των €20 και μπορείτε να το βρείτε για Windows PC, Nintendo Switch και PS4.

Loading