Bullitt Satellite Connect: Σύστημα δορυφορικής επικοινωνίας και για το επόμενο motorola defy

Ο όμιλος Bullitt παρουσίασε την πολυσυζητημένη αμφίδρομη υπηρεσία δορυφορικών μηνυμάτων – Bullitt Satellite Connect – στην CES 2023. Η υπηρεσία θα είναι εμπορικά διαθέσιμη το 1ο τρίμηνο του 2023.

Η Motorola και η Bullitt επιβεβαίωσαν ότι η επόμενη συσκευή στη σειρά motorola defy θα είναι το πρώτο smartphone που θα υποστηρίζει την υπηρεσία δορυφορικών μηνυμάτων της Bullitt. Οι εταιρείες έχουν μια στρατηγική σχέση, στο πλαίσιο της οποίας αναπτύσσουν ανθεκτικά κινητά τηλέφωνα με το εμβληματικό brand της Motorola και πάνε ένα βήμα πιο πέρα με την κυκλοφορία αυτής της εξαιρετικά προηγμένης δυνατότητας συνδεσιμότητας σε Motorola smartphone. Σχεδιασμένο για όσους έχουν απογοητευτεί κάποια στιγμή από την έλλειψη κάλυψης κινητής τηλεφωνίας, το Bullitt Satellite Connect προσφέρει αξιοπιστία και ηρεμία σε εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν, εργάζονται, παίζουν ή περιφέρονται στα όρια της κάλυψης της κινητής.

bullitt-satellite-connect.jpg

Η Bullitt έχει αναπτύξει ιδιόκτητο λογισμικό και εξαρτήματα υπηρεσιών για την παροχή δορυφορικών μηνυμάτων κειμένου μέσω μιας απλής στη χρήση εφαρμογής OTT (Bullitt Satellite Messenger). Η υπηρεσία επισφραγίζει δύο χρόνια στενής συνεργασίας με τους πιο προηγμένους τεχνολογικούς συνεργάτες στον τομέα των επικοινωνιών NTN (μη επίγειων δικτύων), συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου προμηθευτή chipset στον κόσμο MediaTek, των κορυφαίων ειδικών αντιμετώπισης κρίσιμων συμβάντων FocusPoint International και της Skylo, συνεργάτη δορυφορικής κάλυψης της Bullitt. Η Skylo κατασκεύασε και λειτουργεί το δίκτυο για να παρέχει την «πάντα ενεργή» υπηρεσία δορυφορικών μηνυμάτων Bullitt ενώ διαχειρίζεται συνδέσεις σε συσκευές μέσω υπαρχόντων αδειοδοτημένων GEO δορυφόρων, όπως ο Inmarsat και άλλοι.

bullitt-satellite-connect-1.jpg

Ο Richard Wharton, συνιδρυτής του Bullitt Group τονίζει: 

Το Bullitt Satellite Connect λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα συνδεσιμότητας. Οι Αμερικανοί στέλνουν 6 δισεκατομμύρια μηνύματα SMS κάθε μέρα* αλλά, λόγω της τεράστιας κλίμακας και της τοπογραφίας της χώρας, κανένας πάροχος δεν καλύπτει περισσότερο από το 70% της επικράτειας της χώρας και περίπου 60 εκατομμύρια Αμερικανοί χάνουν καθημερινά κάλυψη έως και 25% του καθενός.** Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι που θέλουν να επικοινωνήσουν μέσω του τηλεφώνου τους δεν μπορούν. Τα κενά σημεία κάλυψης επιμένουν σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό σε όλο τον κόσμο. Διαθέτουμε μια πραγματικά διεθνή λύση. Το Bullitt Satellite Messenger είναι η απόλυτη εγγύηση πως σε όποιο σημείο και αν βλέπετε τον ουρανό θα έχετε κάλυψη. Η Motorola, μια εμβληματική μάρκα στον κλάδο των επικοινωνιών, βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή των νέων τεχνολογιών που γίνονται πρότυπο για τον κλάδο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι η επόμενη συσκευή στην οικογένεια motorola defy θα είναι η πρώτη συσκευή που θα περιλαμβάνει την αμφίδρομη τεχνολογία δορυφορικών μηνυμάτων της Bullitt και θα προσφέρει στους πελάτες της Motorola την πιο προηγμένη και αξιόπιστη συνδεσιμότητα από οποιοδήποτε smartphone στον κόσμο.

Από την πλευρά του ο Dave Carroll, Αντιπρόεδρος Strategic Brand Partnerships Motorola ανέφερε:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Bullitt για να φέρουμε στην αγορά το πρώτο ανθεκτικό smartphone που είναι εξοπλισμένο με αμφίδρομη τεχνολογία δορυφορικών μηνυμάτων. Η Motorola είναι πρωτοπόρος στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας με μια πλούσια παρακαταθήκη καινοτομίας και είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε, για άλλη μια φορά, στην πρώτη γραμμή της πρωτοπορίας μαζί με την Bullitt

Η υπηρεσία λειτουργεί συνδυάζοντας το smartphone και την προσαρμοσμένη εφαρμογή OTT, Bullitt Satellite Messenger, για την αποστολή μηνυμάτων σε οποιοδήποτε smartphone, σε όποιο σημείο και αν βρίσκεστε. Η υπηρεσία θα προσπαθήσει πρώτα να συνδεθεί μέσω Wi-Fi ή κινητής τηλεφωνίας και αν δεν εντοπίσει συνδέσεις θα συνδεθεί μέσω δορυφόρου. Οποιοσδήποτε μπορεί να λάβει ένα μήνυμα ως απλό SMS στο υπάρχον τηλέφωνό του και μπορεί να απαντήσει κατεβάζοντας τη σχετική εφαρμογή Android ή iOS.

Το κόστος των μηνυμάτων θα αφαιρεθεί από το πρόγραμμα του συνδρομητή δορυφορικών μηνυμάτων χωρίς κόστος για τον παραλήπτη. Το SOS Assistance είναι δωρεάν για τον πρώτο χρόνο και τα προγράμματα συνδρομής ξεκινούν από μόλις 4,99 $/μήνα, ενώ διατίθενται επίσης και πακέτα για πιο εκτεταμένη χρήση.

Οι λεπτομέρειες και η διαθεσιμότητα του νέου motorola defy θα είναι σύντομα διαθέσιμες

Loading