Χάκερ έκλεψε τον πηγαίο κώδικα της κάρτας γραφικών του Xbox Series X, ζητά λύτρα $100 εκατ.

Χρειάστηκε να περάσουν κάτι παραπάνω από 3 μήνες και να γίνουν τα αποκαλυπτήρια των τεχνικών χαρακτηριστικών του Xbox Series X για να παραδεχτεί η AMD ότι έπεσε θύμα hacker.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο την προσέγγισε κάποια που ισχυριζόταν ότι είχε καταφέρει να πάρει στα χέρια της τον πηγαίο κώδικα του custom επεξεργαστή γραφικών AMD Arden GPU που λέγεται ότι θα χρησιμοποιηθεί στη νέα γενιά της παιχνιδοκονσόλας της Microsoft.

Για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της, η hacker δημοσίευσε κομμάτι του κώδικα online, αλλά η AMD κατάφερε να αφαιρέσει ενημερώνοντας τις ιστοσελίδες και τους παρόχους ότι παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματά της (DMCA). Αυτή και μόνο η κίνηση από μεριάς AMD αποδεικνύει ότι η hacker κατάφερε όντως να υποκλέψει τον κώδικα και μάλιστα ζητά λύτρα $100 εκατομμύρια διαφορετικά θα βγάλει τα πάντα στη φόρα.

Εκτός από τον πηγαίο κώδικα για την Arden GPU, η hacker ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια της κώδικα για τις Navi 10 και Navi 21, δηλαδή τις μελλοντικές σειρές επεξεργαστών γραφικών της AMD. Επιπλέον, δήλωσε στην ιστοσελίδα TorrentFreak ότι ανακάλυψε τον κώδικα σε χακαρισμένο υπολογιστή της εταιρείας από τον περασμένο Νοέμβριο.

Από την πλευρά της, η AMD δεν φαίνεται να υποκύπτει στον εκβιασμό και υποβαθμίζει αρκετά την ιστορία θεωρώντας ότι ο κλεμμένος κώδικας δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια ή για την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της, ενώ δηλώνει πως βρίσκεται υπό εξέλιξη έρευνα για να βρεθεί η hacker.

[via]

Loading