ChatGPT: Βρίσκεις κενά ασφαλείας; Αποζημιώνεσαι με έως $20,000

Παροξυσμός με τη χρήση των AI εργαλείων τις τελευταίες εβδομάδες, έντονες οι αντιδράσεις, αλλά και μεγάλο το ενδιαφέρον των hackers για τα κενά ασφαλείας που παρουσιάζουν σε αυτό το πρώτο λανσάρισμα τους οι υλοποιήσεις των OpenAI, Microsoft, Google, Adobe κλπ.

Γι’ αυτό η OpenAI αποφάσισε να δελεάσει τους χρήστες του ChatGPT με χρηματικά ποσά προκειμένου να εντοπίσουν ευπάθειες και bugs στο AI εργαλείο, προσφέροντας μάλιστα ποσά που ξεκινούν από $200 και φτάνουν έως τα $20.000 αν πρόκειται για κάτι πραγματικά πολύ σοβαρό.

Ο οργανισμός διευκρινίζει στην επίσημη ιστοσελίδα του bug bounty program πως θα ανταποκρίνεται στις παρατηρήσεις των χρηστών μέσα σε ένα διάστημα 3 ωρών, είτε αρνητικά, είτε θετικά, ενώ διευκρινίζει πως δέχεται και ευρήματα που αφορούν τις ιστοσελίδες της, τα APIs κ.ά. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί ήδη 14 ευπάθειες και έχει αποζημιώσει τα «τσακάλια» που τις εντόπισαν με μέσο όρο κοντά στα $1285.

Είναι ευπρόσδεκτες οι προσπάθειες της OpenAI να διορθώσει τα κακώς κείμενα και τις ευπάθειες του ChatGPT, αλλά αυτό δεν θα λύσει τόσο εύκολα τα προβλήματα που φαίνονται στον ορίζοντα. Ήδη η Ιταλία έχει μπλοκάρει τη χρήση του AI εργαλείου στη χώρα και οι πληροφορίες λένε πως και η Γερμανία θα πάρει αντίστοιχη απόφαση.

Loading