Η αστυνομία στην Κίνα χρησιμοποιεί γυαλιά με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να εντοπίζει εγκληματίες

Οι ανησυχίες του πρόσφατου παρελθόντος μετατρέπονται σε πραγματικότητα, καθώς ήδη η Αστυνομία στην Κίνα ξεκίνησε την χρήση ειδικών έξυπνων γυαλιών με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να ελέγχει τους επιβάτες των τραίνων και των αεροπλάνων. Στόχος είναι η αναγνώριση επιβατών που μπορεί να διαφεύγουν της σύλληψης ή που χρησιμοποιούν ψεύτικες ταυτότητες.

Μέχρι στιγμής, η χρήση των έξυπνων γυαλιών της LLVision Technology Co. έχει βοηθήσει για την σύλληψη 7 ανθρώπων καταδικασμένων για σοβαρά αδικήματα και 26 ανθρώπων με ψεύτικες ταυτότητες. Όπως αναφέρει η εταιρεία, στις δοκιμές το σύστημα της μπορούσε να εντοπίσει έναν άνθρωπο μέσα από μια βάση 10.000 ανθρώπων μέσα σε 100ms, αλλά στην πραγματικότητα τα νούμερα δεν είναι τόσο εντυπωσιακά λόγω της μεγαλύτερης πολυκοσμίας.

Φυσικά, δεν λείπουν οι αντιδράσεις για την χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου σε τέτοιο επίπεδο, αλλά η Κίνα προχωρά ακάθεκτη στην δημιουργία μιας βάσης δεδομένων που θα περιέχει τα πρόσωπα 1.3 δισεκατομμυρίων πολιτών της χώρας...

[via]

Loading