Ρεκόρ ενεργοποιήσεων για συσκευές Android και iOS την ημέρα των Χριστουγέννων!

Η παράδοση των τελευταίων χρόνων θέλει τα Χριστούγεννα να είναι η μέρα που ενεργοποιούνται οι περισσότερες φορητές συσκευές αλλά και κατεβαίνουν οι περισσότερες εφαρμογές. Η φετινή χρονιά ακολουθεί πιστά τον κανόνα, με την ημέρα των Χριστουγέννων να σπάει όλα τα ρεκόρ ενεργοποιήσεων και downloads που έχουμε δει μέχρι στιγμής!

Σύμφωνα με την εταιρεία Flurry Analytics, στις 25 Δεκεμβρίου 2011 ενεργοποιήθηκαν περισσότερες από 6.8 εκατομμύρια συσκευές Android και iOS, σημειώνοντας άυξηση της τάξης του 353% από τις περίπου 1.5 εκατομμύρια ενεργοποιήσεις τη μέρα των προηγούμενων ημερών του ίδιου μήνα.

Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά υψηλότερος και από το ρεκόρ των 2.8 εκατομμυρίων ενεργοποιήσεων που καταγράφηκε την ημέρα των Χριστουγέννων ένα χρόνο πριν. Η εταιρεία δεν αναφέρει ξεχωριστά τα ποσοστά σε ενεργοποιήσεις iOS και Android, αν και εκτιμάται ότι είναι σχετικά μοιρασμένα.

Ρεκόρ σημειώθηκε όμως και στις εφαρμογές που κατέβηκαν, με περισσότερα από 242 εκατομμύρια downloads εφαρμογών να σημειώνονται την ημέρα των Χριστουγέννων, κάτι που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 125% συγκριτικά με τα 108 εκατομμύρια ημερήσια downloads των προηγούμενων ημερών του Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο αριθμός αυτός δεν αποτελεί μόνο ρεκόρ, αλλά είναι διπλάσιος από οποιαδήποτε άλλη μέρα στην ιστορία των iOS και Android με μοναδική εξαίρεση την παραμονή Χριστουγέννων που καταγράφησαν 150 εκατομμύρια downloads.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε σχεδιαγραμματικά τα downloads που σημειώθηκαν ανά ώρα την ημέρα των Χριστουγέννων (με πράσινη γραμμή) καθώς και τις ημέρες 1-20 Δεκεμβρίου κατά μέσο όρο (με μπλε γραμμή):

[πηγή flurry]
Loading