Chrome 83: Το νέο update έφτασε με σημαντικά νέα χαρακτηριστικά

Όπως το είχε προαναγγείλει, η Google “πήδηξε” την έκδοση 82 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και λανσάρει απευθείας την έκδοση 83 για τον Chrome browser, η οποία φέρνει πληθώρα σημαντικών αλλαγών που εστιάζουν κυρίως στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα.

Το μενού των ρυθμίσεων που αφορούν τα τελευταία έχει επανασχεδιαστεί με σκοπό να γίνεται όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρο στον χρήστη το τι ακριβώς συμβαίνει με τα cookies, την πρόσβαση που έχουν οι ιστοσελίδες στα δεδομένα του και τις δυνατότητες που του δίνονται για να καθαρίζει το ιστορικό πλοήγησης. Ακόμη, έχει προστεθεί το εικονίδιο του παζλ στην address bar για να βλέπεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιστοσελίδα που επισκέπτεσαι και νέες επιλογές ελέγχου για τα extensions.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι στον Chrome 83 έχουν επιδιορθωθεί 38 ευπάθειες (4 εκ των οποίων υψηλού κινδύνου) και είναι η πρώτη έκδοση του web browser της Google που μπλοκάρει τα third-party cookies στο Incognito mode.

Σημαντική και η προσθήκη των tab groups που επιτρέπουν στον χρήστη να οργανώσει καλύτερα τις ανοιχτές καρτέλες σε ομάδες, έτσι ώστε να μην γίνεται ένας χαμός από ανοικτά παράθυρα. Με ένα δεξί κλικ μπορείς να αλλάζεις τα ονόματα των groups και να δίνεις διαφορετικά χρώματα, ενώ σε μελλοντική αναβάθμιση θα υπάρχει collapse για να βλέπεις άμεσα τις καρτέλες που έχουν ομαδοποιηθεί.

[via]

Loading