Προσοχή σε malware links όταν επιχειρείτε να κατεβάσετε τον Chrome browser από τον Microsoft Edge

Πριν από λίγο καιρό η Microsoft επιχείρησε να αποτρέψει τους χρήστες να εγκαταστήσουν τον Chrome browser εμφανίζοντας ένα pop-up μήνυμα στον Edge browser, αλλά αναγκάστηκε να το αποσύρει μετά τις αρκετές αρνητικές αντιδράσεις που δέχτηκε. Τώρα, έρχεται στο προσκήνιο ακόμα μία "γκάφα" που σχετίζεται με τον Edge browser και το Bing.

Όπως ανέφερε χρήστης στο Twitter, η μηχανή αναζήτησης της Microsoft εμφάνιζε ως κορυφαίο αποτέλεσμα αναζήτησης στον όρο "download Chrome" ένα link που οδηγούσε σε ψεύτικη ιστοσελίδα για το download του web browser της Google. Η περιγραφή του ανέφερε μεν ότι οδηγεί στο "google.com" αλλά στην πραγματικότητα οι χρήστες μεταφέρονται στη διεύθυνση "googleonline2018.c0m" που ανήκει σε κάποια Alpha Criteria, ενώ ξεκινά αυτόματα το download του αρχείου ChromeSetup.exe και πιθανότατα περιλαμβάνει malware.

Η διερεύνηση από το How to Geek έδειξε ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει επισημανθεί ως "ύποπτη" από τον Google Chrome browser, αλλά στον Microsoft Edge παραμένει χωρίς καμία επισήμανση. Κάτι παρόμοιο είχε αναφέρει και το Bleeping Computer τον περασμένο Απρίλιο, αλλά δεν έγινε κάποια ενέργεια από την εταιρεία. Τουλάχιστον, αυτή τη φορά είχαμε αντίδραση και εκπρόσωπος της Microsoft επιβεβαίωσε στο How to Geek ότι αφαιρέθηκε ο συγκεκριμένος σύνδεσμος από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Γενικά, προσέχετε πολύ όταν κλικάρετε σε links, ακόμη και αν φαινομενικά προέρχονται από μεγάλες εταιρείες, ανεξάρτητα ποιον web browser χρησιμοποιείτε.


[via]

Loading