Το Demonoid επέστρεψε, καθώς ο BitTorrent tracker είναι και πάλι online!

Ένα από τα σημαντικότερα Διαδικτυακά νέα του καλοκαιριού ήταν φυσικά το κλείσιμο του Demonoid από την Ουκρανική κυβέρνηση και οι συλλήψεις μερικών διαχειριστών του δημοφιλούς torrent tracker από την INTERPOL στο Μεξικό, με ανάλογα αντίποινα από τους Anonymous.

Demonoid

Μετά από 3 μήνες ησυχίας, δεν περιμέναμε ότι θα ξανακούσουμε για το Demonoid, τουλάχιστον σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά η ιστοσελίδα Torrentfreak αναφέρει ότι ο tracker άρχισε ξαφνικά να λειτουργεί (βλ. screenshot παρακάτω) και το πιθανότερο είναι ότι η ομάδα του Demonoid ετοιμάζεται να επαναφέρει την ιστοσελίδα και πάλι online!

Demonoid Tracker

Φυσικά, μετά την “έξωση” των servers από την Ουκρανία ήταν απαραίτητη η μεταφορά σε άλλη χώρα και σύμφωνα με την διεύθυνση IP που εμφανίστηκε στο BitTorrent, το Demonoid φιλοξενείται πλέον στο Hong Kong.

Μη περιμένετε να ανοίξει η ιστοσελίδα σύντομα (αυτή τη στιγμή δουλεύει ΜΟΝΟ ο tracker και τα torrents), καθώς οι προγραμματιστές της ομάδας εργάζονται επάνω σε νέο κώδικα, αλλά το σίγουρο είναι ότι έχουμε ακόμα μία μεγάλη επιστροφή μετά το νέο Megaupload του Kim Dotcom, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι αρχές ουσιαστικά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να πατάξουν την πειρατεία.

[via TorrentFreak]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Internet and tagged , . Bookmark the permalink.