Δες όλες τις ιστοσελίδες σε dark mode στη νέα έκδοση του Opera browser για συσκευές Android

Πριν από λίγο καιρό είχαμε δει τη Google να πειραματίζεται με το dark mode στον Chrome browser, με την ενεργοποίηση ενός flag που επιβάλει ουσιαστικά το dark mode σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα επισκέπτεται ο χρήστης. Η Google δεν έχει ενσωματώσει επίσημα τη λειτουργία, αλλά φαίνεται ότι η ιδέα άρεσε στην Opera που αποφάσισε να προσφέρει κάτι αντίστοιχο σε όσους χρησιμοποιούν τον δικό της ομώνυμο web browser για συσκευές Android.

opera-android-night-mode.jpg

Συγκεκριμένα, η νέα έκδοση Opera 55 για συσκευές Android  περιλαμβάνει τη λειτουργία night mode που όχι μόνο σκουραίνει το περιβάλλον χρήσης της εφαρμογής, αλλά γυρίζει και όλες τις λευκές ιστοσελίδες σε dark mode, είτε είναι προγραμματισμένες έτσι, είτε όχι. Η αλλαγή εφαρμόζεται στον κώδικα CSS των ιστοσελίδων με σκοπό το λευκό φόντο να μετατρέπεται σε μαύρο, αντί να μειώνεται η φωτεινότητα του λευκού. Επιπλέον, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν τις ώρες αυτόματης ενεργοποίησης του night mode και να εφαρμόζουν τη ρύθμιση και για το εικονικό πληκτρολόγιο.

Remote file

Όπως αναφέρει ο κ. Stefan Stjernelund, product manager του Opera for Android,

Με αυτήν την κυκλοφορία μετατρέπουμε τον browser σε πολύ σκοτεινό, έτσι ώστε να είστε σίγουροι πως δεν ενοχλείτε τους γύρω σας όταν αυτοί θέλουν να κοιμηθούν. Επίσης, θα νιώσετε και πιο χαλαρωμένοι όταν έρθει η ώρα να αφήσετε στην άκρη το smartphone για να πέσετε για ύπνο.

[Opera]

Loading