Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση λογισμικού σε PS4 και PS5, το VRR έρχεται σύντομα

Η Sony ξεκίνησε σήμερα τη διανομή της νέας ενημέρωσης λογισμικού για τα PS4 και PS5, η οποία φέρνει ορισμένα νέα χαρακτηριστικά στο περιβάλλον χρήσης, αλλά το σημαντικότερο κομμάτι της ανακοίνωσης αφορά τον ερχομό του VRR στο PS5 μέσα στους επόμενους μήνες.

ps4-ps5-update-OSB78.jpg

Συγκεκρικένα, στο PS5 θα δούμε βελτιώσεις στα Game Base και Trophy cards, λειτουργίες προσβασιμότητας όπως ο μονοφωνικός ήχος για ακουστικά και Pro Tips για την επεξήγηση διαφόρων λειτουργιών της κονσόλας. Το PS App θα λάβει επίσης ορισμένες ενημερώσεις του Game Base UI, ενώ στην εφαρμογή PS Remote Play για smartphone θα προστεθεί ένα νέο “dark mode” με βάση τη ρύθμιση του τηλεφώνου του χρήστη και πολλές νέες γλώσσες στο Screen Reader.

ps-app-update.jpg

Σε ό,τι αφορά το VRR (Variable Refresh Rate), η εταιρεία αναφέρει ότι θα επωφεληθούν οι κάτοχοι PS5 με συμβατές οθόνες και τηλεοράσεις στο πρότυπο HDMI 2.1. Το VRR συγχρονίζει τον ρυθμό ανανέωσης εικόνας της οθόνης - τηλεόρασης με την έξοδο γραφικών του PS5 για μια σημαντικά βελτιωμένη απόδοση γραφικών σε ορισμένα παιχνίδια που ελαχιστοποιεί ή εκμηδενίζει πλήρως φαινόμενα screen tearing και frame pacing.

ps5-vrr.jpg

Η υποστήριξη για το VRR μπορεί να προστεθεί στους υπάρχοντες τίτλους του PS5 με κάποιο patch, ενώ τα μελλοντικά παιχνίδια θα μπορούν να το υποστηρίζουν εξαρχής. Η απόδοση του VRR εξαρτάται, βέβαια, και από τις δυνατότητες της εκάστοτε τηλεόρασης ή οθόνης.

[Sony]

Loading