Diem: Το κρυπτονόμισμα της Facebook μετονομάστηκε και λανσάρεται τον Ιανουάριο

Από χίλια μύρια κύματα έχει περάσει η ιστορία με το κρυπτονόμισμα της Facebook, το οποίο αρχικά στηρίχθηκε από πληθώρα μεγάλων οργανισμών και εταιρειών, αλλά πολύ σύντομα μετά την ανακοίνωση του άρχισαν να αποχωρούν σημαντικοί παίκτες από την κοινοπραξία. Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, ότι στις αρχές του 2020 ο πρόεδρος της Ελβετίας θεωρούσε πως έχει αποτύχει ήδη, παρόλα αυτά, η Facebook δεν είναι διατεθειμένη να ακυρώσει το project.

Η νέα σημαντική εξέλιξη έρχεται με το rebranding του Libra, το οποίο πλέον θα ονομάζεται Diem (ημέρα στα λατινικά), με την αλλαγή να γίνεται έτσι ώστε να κοπεί η άμεση σύνδεση του με τη Facebook, διότι η τελευταία επικρίθηκε έντονα από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ για το νέο εγχείρημα της. Προσέξτε, δεν αλλάζει κάτι στο καθεστώς διαχείρισης, αφού η Facebook παραμένει στην ηγεσία πίσω από το νέο κρυπτονόμισμα, όμως θεώρησαν πως το brand “Libra” έχει καεί επειδή έγινε συνώνυμο της εταιρείας στην προώθηση του.

Εκτός από την μετονομασία σε Diem, θα γίνουν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στον οργανισμό που θα το διαχειρίζεται, καθώς θα αναλάβουν κρίσιμες θέσεις 7 νέα πρόσωπα που θα επιχειρήσουν να πείσουν τις ρυθμιστικές αρχές για να δώσουν την έγκριση τους. Ήδη γνωρίζουμε ότι το Diem διαφέρει σημαντικά από τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα επειδή δεν υποστηρίζει το λεγόμενο “mining” και έχει τον δικό του κώδικα προγραμματισμού.

Αν όλα πάνε καλά, το Diem θα λανσαριστεί τον προσεχή Ιανουάριο του 2021 ως stablecoin, δηλαδή με σταθερή τιμή και ισοτιμία ανάλογη με αυτή του δολαρίου. Δεν αποκλείεται, επίσης, το ενδεχομένο δημιουργίας περισσότερων stablecoins με ισοτιμίες στην αγγλική λίρα και το ευρώ.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι γίνεται με το Calibra, την πλατφόρμα της Facebook για πραγματοποίηση συναλλαγών με το Libra, πλέον μετονομάζεται και αυτή σε Novi. Επομένως, από Libra και Calibra πηγαίνουμε τώρα σε Diem και Novi αντίστοιχα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Diem]

Loading