DLNA Premium Video, η αναβάθμιση της τεχνολογίας DLNA [CES 2012]

Digital Living

Η Digital Living Network Alliance (DLNA) αναβαθμίζει το προϊόν της προσθέτωντας υποστήριξη DLNA Premium Video, για την ασφαλή ασύρματη μετάδοση video ή άλλου περιεχομένου σε οποιαδήποτε συμβατή συσκευή (smartphones, tablets, τηλεοράσεις, Blu-ray players κλπ.), μέσω του δικτύου WiFi.

Η νέα λειτουργία DLNA Premium Video δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των Broadcom, Cisco, Microsoft, Sony, Verizon και DirecTV, ενώ για να τη χρησιμοποιήσει ο χρήστης θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον μία συσκευή DLNA Premium Video που θα λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος για τις υπόλοιπες μη-premium DLNA συμβατές συσκευές.

DLNA Premium Video

Για παράδειγμα, εάν ο χρήστης διαθέτει ένα premium DLNA set-top box, θα μπορεί να παρακολουθεί το υλικό σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή από οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, χωρίς να χρειάζεται ενσύρματη σύνδεση.

Το ευχάριστο είναι ότι πιθανότατα οι υπάρχουσες συσκευές με DLNA (η πλειοψηφία των σημερινών smartphones και tablets), θα αναβαθμιστούν σε premium DLNA μέσω software update.

Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι αρκετές εταιρίες αναζητούν ή προτείνουν τρόπους για την ασύρματη διασύνδεση των συσκευών μέσα στον ίδιο χώρο, μέσω WiFi και χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Internet, αρκεί να θυμηθούμε και την πλατφόρμα Qualcomm Skifta που παρουσιάστηκε στην CES 2012.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Loading