DuckDuckGo: Σε προστατεύει από τους trackers των εφαρμογών Android

Η DuckDuckGo δεν αρκείται μόνο στην ομώνυμη μηχανή αναζήτησης που προστατεύει πλήρως την ιδιωτικότητα του χρήστη, αλλά επιθυμεί να προσφέρει περισσότερες λύσεις που θα τον καλύψουν και απέναντι στις υπόλοιπες Android εφαρμογές που επιχειρούν να καταγράψουν τη δραστηριότητα του.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ξεκίνησε τη beta λειτουργία του App Tracking Protection, στην οποία μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέσα από το μενού ρυθμίσεων της εφαρμογής. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία, με το App Tracking Protection το DuckDuckGo αποτρέπει τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο smartphone του χρήστη να παρακολουθούν τη δραστηριότητα του και να στέλνουν τα δεδομένα του στους διαφημιστές.

DuckDuckGo App Tracking Protection

Σύμφωνα με τη DuckDuckGo, το 96% των Android εφαρμογών περιλαμβάνουν third-party trackers. Από αυτούς, το 87% μοιράζεται δεδομένα με τη Google και το 68% με τη Meta (Facebook), επομένως, όποιος επιθυμεί να μείνει όσο το δυνατόν πιο μακριά από τους δύο κολοσσούς, τότε το App Tracking Protection της DuckDuckGo είναι μια κάποια λύση.

Να σημειωθεί ότι στην παρούσα έκδοση του App Tracking Protection δημιουργείται μια τοπική σύνδεση VPN (όχι πραγματική σύνδεση VPN) για να μπλοκαριστούν οι trackers, επομένως, όσοι χρησιμοποιούν κάποια VPN υπηρεσία στο smartphone τους καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι δεν θα είναι εφικτή η χρήση της ταυτόχρονα με το App Tracking Protection του DuckDuckGo. Επίσης, η τελευταία παραδέχεται πως σε ορισμένες εφαρμογές θα επιτρέπει να στέλνουν δεδομένα σε τρίτους διότι διαφορετικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Ευελπιστεί, ωστόσο, ότι θα μειωθεί αυτή η λίστα στις απολύτως απαραίτητες στο κοντινό μέλλον.

DuckDuckGo App Tracking Protection


*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[DuckDuckGo]

Loading