Epic Games: Νέα αγωγή για μονοπωλιακές πρακτικές, αυτή τη φορά κατά της Google

Η Epic Games ανανεώνει τον αγώνα της σχετικά με τους περιορισμούς που τίθενται στις κινητές συσκευές από το app store, καθώς υπέβαλε μία ενημέρωση στην αντιμονοπωλιακή υπόθεση της κατά της Google. Η κατάθεση φέρει νέες αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με την μονοπωλιακή συμπεριφορά της Google, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης του παιχνιδιού Fortnite από το Google Play Store πέρυσι.

Η τροποποιημένη καταγγελία έρχεται μετά από την επίσημη απόφαση ενός δικαστή να συνδέσει την υπόθεση με το παιχνίδι Fortnite της Εpic με την πρόσφατη αγωγή πολλών κρατών που έθεταν στο στόχαστρο τις πολιτικές του Google Play Store.

Η καταγγελία της Epic βασίζεται σε πληροφορίες που προέρχονται από κυβερνητικούς αντιμονοπωλιακούς ελέγχους και έγγραφα που έχουν προκύψει από την αρχική αγωγή. Μια προσθήκη, για παράδειγμα, περιλαμβάνει λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν πέρυσι σχετικά με τη «στενή σχέση που διατηρεί η Google με την Apple», συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας αξίας περίπου από 8 έως 12 δισεκατομμύρια δολάρια για να είναι η Google προεπιλεγμένος πάροχος αναζήτησης στην Apple.

Ο εκπρόσωπος της Google, José Castañeda απάντησε:

Το ανοιχτό οικοσύστημα Android επιτρέπει στους προγραμματιστές να διανέμουν εφαρμογές μέσω πολλαπλών καταστημάτων εφαρμογών. Για προγραμματιστές παιχνιδιών που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το Play Store, έχουμε σταθερές πολιτικές που είναι δίκαιες για τους προγραμματιστές και διατηρούν το κατάστημα ασφαλές για τους χρήστες. Ενώ το Fortnite παραμένει διαθέσιμο στο Android, δεν μπορούμε πλέον να το διαθέτουμε στο Play, επειδή παραβαίνει τις πολιτικές μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας ενάντια σε αυτούς τους ισχυρισμούς

Η Epic αποκάλυψε τα σχέδιά της για την κυκλοφορία του Fortnite στο Samsung Galaxy Store. «Η Google ήταν αποφασισμένη να μην αφήσει αυτό να συμβεί», οπότε πρόσφερε στην Epic μια «ειδική προσφορά» για να ξεκινήσει στο Google Play, όπως αναφέρεται στην καταγγελία. Όταν η Epic απέρριψε τη συμφωνία, η Google φέρεται να προέβη σε άλλες ενέργειες που δεν ήταν ανταγωνιστικές, αλλά οι λεπτομέρειες δεν είναι διαθέσιμες.

Η σχέση της Google με τη Samsung ανακαλύφθηκε αυτό το μήνα, όταν 36 πολιτείες και η Περιφέρεια της Κολούμπια μήνυσαν την Google για παραβίαση του αντιμονοπωλιακού νόμου.

Η Epic και η Google έπρεπε αρχικά να εμφανιστούν σε μια ακρόαση για το μέλλον της υπόθεσης. Ωστόσο, συμφώνησαν να το αναβάλλουν, ενώ η Epic υπέβαλε τροποποιημένη καταγγελία. Το δικαστήριο δίνει περιθώριο στην Google από τις αρχές του μήνα έως τις 20 Αυγούστου να υποβάλει πρόταση απόρριψης και, στη συνέχεια, να προβεί σε ακρόαση για την υπόθεση στις 14 Οκτωβρίου.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading