Επίσημο: Η Samsung χτίζει μονάδα παραγωγής επεξεργαστών στις ΗΠΑ με $17 δισ.

Η Samsung επιβεβαίωσε τις φήμες των τελευταίων ημερών ανακοινώνοντας και επίσημα πλέον ότι σκοπεύει να επενδύσει $17 δισεκατομμύρια για να χτίσει μια νέα μονάδα παραγωγής επεξεργαστών στην πόλη Taylor (Texas). Η μονάδα αυτή θα παράγει chipsets βασισμένα σε προηγμένες τεχνολογίες που προορίζονται για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των φορητών συσκευών σε διάφορους τομείς όπως 5G, ΑΙ και υψηλής απόδοσης διεργασίες.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Samsung και CEO του τμήματος επεξεργαστών, Kinam Kim,

Η νέα μονάδα θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της παγκόσμιας γραμμής παραγωγής επεξεργαστών. Είμαστε ευγνώμονες απέναντι στους συνεργάτες μας στο Texas και στην κυβέρνηση Biden που βοήθησαν να ωριμάσουν οι συνθήκες προκειμένου εταιρείες όπως η Samsung να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των επεξεργαστών στις ΗΠΑ. Επίσης, ευχαριστούμε την κυβέρνηση και το Κογκρέσο για την δικομματική υποστήριξη στην ταχεία θέσπιση ομοσπονδιακών κινήτρων που προωθούν την εγχώρια παραγωγή επεξεργαστών.

Η νέα μονάδα παραγωγής επεξεργαστών της Samsung θα ξεκινήσει να χτίζεται μέσα στο πρώτο μισό του 2022 σε έκταση 5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και ο στόχος είναι να αρχίσει να παράγει chipsets από το δεύτερο μισό του 2024. Εκτός από το εργοστάσιο, η Samsung θα στήσει και ένα κέντρο καινοτομίας στο Taylor με σκοπό να εκπαιδεύσει προσωπικό για να εργαστεί σε αυτόν τον τομέα των ημιαγωγών. Υπολογίζεται πως θα δημιουργηθούν άμεσα περισσότερες από 2000 θέσεις εργασίας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Samsung]

Loading