Επίσημο: Ο Elon Musk προσπαθεί να ακυρώσει την εξαγορά της Twitter

Το σίριαλ με την πολύκροτη εξαγορά της Twitter από τον Elon Musk συνεχίζεται σε στυλ σαπουνόπερας, καθώς ο τελευταίος προσπαθεί πλέον και επίσημα να ακυρώσει την συμφωνία και να γλιτώσει τα $44 δισ. που υποσχέθηκε στο ΔΣ της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η νομική ομάδα του Musk κατέθεσε αίτημα για την ακύρωση της συμφωνίας στην SEC (Securities and Exchange Commission) δηλώνοντας ότι η Twitter παρουσίασε ψευδή στοιχεία στο πλαίσιο των συζητήσεων που οδήγησαν στην συμφωνία των δύο πλευρών, δεν αποκρίθηκε στα αιτήματα του Musk για τον ακριβή αριθμό των bots και spam λογαριασμών, ενώ το ΔΣ προχώρησε σε απολύσεις υψηλόβαθμων στελεχών παρότι η συμφωνία προέβλεπε να μείνουν τα πάντα ως έχουν.

Σε γενικές γραμμές, όλα τα παραπάνω τα έχουμε δει σε διάφορες αναφορές τις προηγούμενες εβδομάδες, επομένως, απλά έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να κατατεθούν επίσημα από την πλευρά του Elon Musk για να ακυρωθεί η εξαγορά. Προφανώς η Twitter δεν είναι ευχαριστημένη με αυτήν την εξέλιξη και ήδη ο πρόεδρος του ΔΣ, Bret Taylor, τόνισε πως θα κινηθεί νομικά για να προχωρήσει κανονικά η εξαγορά.

Θα έχουμε πολλά επεισόδια ακόμα σε αυτήν την ιστορία, αυτή τη φορά στις δικαστικές αίθουσες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Elon Musk είχε κλείσει την συμφωνία για την εξαγορά δεχόμενος να πληρώσει $54.20 ανά μετοχή, ενώ σήμερα η αξία της Twitter έχει πέσει στα $34.58 ανά μετοχή…

[via]

Loading