Επίσημο: Το mobile κατάστημα Xbox ανοίγει τον Ιούλιο!

Η Microsoft μπαίνει επίσημα στον χώρο των mobile gaming stores αυτό το καλοκαίρι. Με την εξαγορά της Activision Blizzard να έχει οριστικοποιηθεί, το νομικό προηγούμενο της Epic εναντίον της Apple να έχει διευθετηθεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαταράσσει την ψηφιακή αγορά, η Microsoft και το τμήμα Xbox πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να διεκδικήσουν ένα κομμάτι της αγοράς.

Η Sarah Bond, πρόεδρος του τμήματος Xbox, ανακοίνωσε στο Bloomberg Tech Summit ότι το mobile gaming store του Xbox θα λειτουργήσει τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Η Bond εξήγησε ότι αυτό που θα κάνει μοναδικό το mobile store του Xbox είναι η αρχική του προσβασιμότητα «στο Διαδίκτυο», σε αντίθεση με τα mobile stores της Apple ή της Google που βασίζονται σε εφαρμογές. Το κατάστημα θα διαθέτει αρχικά προσφορές σε in-game αντικείμενα για τα first-party παιχνίδια του Xbox και τελικά θα ανοίξει τη συλλογή και σε εξωτερικούς publishers. Η Bond συνέχισε εξηγώντας περαιτέρω ότι η απόφαση να ξεκινήσει με ένα web-based κατάστημα «επιτρέπει στο Xbox να προσφέρει μια εμπειρία που θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές, σε όλες τις χώρες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές των κλειστών οικοσυστημάτων».

Η Bond αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην επίμαχη εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, η οποία ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2023, ως έναν από τους λόγους για τη μετάβαση στον mobile χώρο. Με αυτήν την εξαγορά, παιχνίδια όπως το Candy Crush Saga, το Call of Duty Mobile και το Hearthstone θα ανήκουν στο first-party χαρτοφυλάκιο της Microsoft. Και είναι αυτά τα παιχνίδια, μαζί με το κραταιό Minecraft, που η Microsoft σκοπεύει να φέρει πρώτα στο νέο κατάστημα Xbox, αλλά ελπίζει να συμπεριλάβει και άλλους εκδότες το συντομότερο δυνατόν.

«Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι ξεκινάμε και κλιμακώνουμε πρώτα με τα δικά μας IPs», εξήγησε η Bond. «Αυτό μας επιτρέπει να βεβαιωθούμε ότι η εμπειρία που θα φέρουμε στους συνεργάτες μας θα βασίζεται πραγματικά σε όλη την ποιότητα και την εμπειρία που έχουμε ως ομάδα».

[via]

Loading