Έρευνα: Τα δίκτυα 5G είναι 90% πιο αποδοτικά ενεργειακά σε σύγκριση με τα 4G

Μια νέα έρευνα της Nokia που διεξήχθη σε συνεργασία με τον πάροχο Telefónica ισχυρίζεται ότι τα δίκτυα 5G είναι κατά 90% πιο οικονομικά στην ενεργειακή κατανάλωση σε σύγκριση με τα δίκτυα 4G. Το πόρισμα βγήκε μετά από μελέτες σε διάστημα τριών μηνών σχετικά με την ενεργειακή κατανάλωση στα δίκτυα της Telefónica.

Οι δύο εταιρείες πραγματοποίησαν την έρευνα με σκοπό να αναδείξουν τη δραματική άνοδο που θα φέρουν τα δίκτυα 5G στη μεταφορά δεδομένων, αλλά ταυτόχρονα αυτή η αύξηση στην κίνηση δεν θα οδηγήσει σε προβλήματα ενεργειακής φύσεως που θα μπορούσαν να φανούν ζημιογόνα για το περιβάλλον.

Παρά το θετικό πόρισμα της έρευνας, η Nokia παραδέχεται ότι θα χρειαστεί ακόμα αρκετή δουλειά έως ότου τα δίκτυα 5G να γίνουν πιο αποδοτικά ενεργειακά και να μειωθεί το αποτύπωμα του άνθρακα, αν και σημειώνει πως οι υπάρχουσες λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας στις υποδομές των δικτύων 5G είναι ικανές να φέρουν αποτέλεσμα αν ενεργοποιηθούν συνδυαστικά.

Ο πρόεδρος του τμήματος Mobile Networks της Nokia, κ. Tommi Uitto, σχολίασε την έρευνα λέγοντας τα εξής:

Η μεγαλύτερη συνεισφορά μας στον αγώνα για να ξεπεραστούν οι παγκόσμιες προκλήσεις βιωσιμότητας είναι μέσα από τις λύσεις και τις τεχνολογίες που αναπτύσσουμε και παρέχουμε. Δίνουμε πολύ μεγάλο βάρος σε αυτό το κομμάτι. Η τεχνολογία της Nokia έχει σχεδιαστεί για να είναι ενεργειακά οικονομική κατά τη χρήση της, αλλά και κατά την ανάπτυξη της. Αυτή η πολύ σημαντική μελέτη υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών μπορούν να στήσουν τα δίκτυα τους εξοικονομώνοντας πόρους και διατηρώντας μια πιο υπεύθυνη στάση απέναντι στο περιβάλλον.

Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Nokia]

Loading