Η Ericsson επιτυγχάνει ταχύτητα 10Gbps σε δοκιμές για δίκτυο 5G [Videos]

ericsson_5g_2_story

Μπορεί ακόμη να μπαίνουμε με αργά βήματα στην εποχή του 4G LTE, ωστόσο, ήδη επενδύονται πολλά επάνω στην έρευνα για την υλοποίηση των δικτύων 5G και υπάρχει η φιλοδοξία ότι θα έχουμε το πρώτο λανσάρισμα μέσα στο 2020. Τους τελευταίους μήνες μάθαμε για τις ενέργειες των Samsung, Huawei, ΕΕ και Ericsson, με την τελευταία να επιτυγχάνει ταχύτητες 5Gbps πέρυσι τον Ιούλιο στην ζώνη των 15GHz.

Όμως, η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ραγδαία και μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο η Ericsson κατάφερε όχι μόνο να επιτύχει μεγαλύτερες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων, αλλά και να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα. Αυτό έγινε χάριν στην τεχνολογία Multipoint Connectivity with Distributed MIMO (Multiple Input – Multiple Output), η οποία επιτρέπει τη μετάδοση δεδομένων με ταυτόχρονη αποστολή σε πολλά διαφορετικά κέντρα (πύργους).

ericsson_5g_story

Η τεχνολογία δεν συμπεριλαμβάνεται ακόμη στα πρότυπα του LTE, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Ericsson να επιτύχει ταχύτητα μετάδοσης έως 10Gbps, δηλαδή διπλάσια από πέρυσι. Αν ανατρέξετε σε παλαιότερες αναρτήσεις μας, θα διαπιστώσετε ότι στην ίδια ταχύτητα έχει φτάσει και η Huawei, αλλά με διαφορετική τεχνολογία και με εκμετάλλευση των κεραιών 3G.

Επομένως, αρχίζει να σχηματίζεται μια γενικότερη εικόνα για το τι να περιμένουμε από τα δίκτυα 5G, αν και έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον μια πενταετία για πραγματική εφαρμογή τους.

[Ericsson]

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Network, Technology. Bookmark the permalink.