Η Facebook εξαγόρασε και την ομάδα του Lightbox.com

Εν όψει της επικείμενης εισόδου στο χρηματιστήριο (πιθανότατα την Παρασκευή 17 Μαΐου 2012) η Facebook προβαίνει σε ακόμα μία σημαντική εξαγορά, μετά το περιβόητο $1 δισ. για την Instagram, η οποία αφορά το lightbox.com.

Facebook Lightbox

Όπως και στην περίπτωση του Instagram, έτσι και τώρα, η Facebook στρέφεται σε μια από τις μεγαλύτερες mobile υπηρεσίες με θέμα τη φωτογραφία, εξαγοράζοντας την ομάδα που δημιούργησε την εφαρμογή Lightbox για Android και HTML5 browsers, αλλά όχι ολόκληρη την εταιρία.

Ουσιαστικά, η Facebook δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τις δυνατότητες των δημιουργών, παρά για την υπηρεσία, καθώς αρκετά μέρη του κώδικα θα γίνουν διαθέσιμα για όλο τον κόσμο μέσω του Github. Παρόλα αυτά, η υπηρεσία lightbox.com δεν δέχεται πλέον άλλες εγγραφές, ενώ ενημερώνει τους χρήστες ότι μπορούν να κατεβάσουν τις συλλογές τους μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Facebook δίνει τεράστιο βάρος στο mobile computing, και γιατί να μην το κάνει από τη στιγμή που οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν ότι οι mobile χρήστες του κοινωνικού δικτύου έχουν ξεπεράσει τα 500 εκατ. παγκοσμίως.

[via Lightbox]

Loading