5 φορές πιο "πράσινο" το Facebook από το Google

Η Facebook δημοσίευσε για πρώτη φορά το αποτύπωμα άνθρακα και τα συνολικά ποσοστά χρήσης ενέργειας του κοινωνικού δικτύου της για το 2011 και τα αποτελέσματα ήταν αρκετά καλά για να αποσπάσουν ακόμα και τα εύσημα επικριτών της όπως η Greenpeace.

Πιο συγκεκριμένα, η συνολική χρήση ενέργειας του Facebook για την περσινή χρονιά ανήλθε στις 532 εκατ. kWh. Αν αφαιρέσουμε το 36% της ενέργειας αυτής που προήλθε από ανανεώσιμες και πυρηνικές πηγές ενέργειες, οι εκπομπές CO2 υπολογίζονται στους 285.000 τόνους. Συγκριτικά με τη Google και τους 1.5 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα που σημείωσε το 2010, έχουμε να κάνουμε με 5-6 φορές χαμηλότερες εκπομπές.

Σύμφωνα με τη Facebook, το αποτύπωμα άνθρακα της ετήσιας δραστηριότητας ενός χρήστη στο κοινωνικό δίκτυου ισοδυναμεί με "αυτό ενός μεσαίου μεγέθους latte ή τριών μεγάλων μπανανών ή δύο ποτήρια κρασί".

Όσον αφορά τις πηγές ενέργειες του αμερικανικού κολοσσού, το 27% από αυτές είναι ορυκτά καύσιμα, το 23% ανανεώσιμες, το 17% φυσικό αέριο, το 13% πυρηνική ενέργεια και ένα 20% αναφέρεται ως μη κατηγοριοποιημένο.

Στόχος του κοινωνικού δικτύου για τη χρονιά που διανύουμε είναι να αυξήσει την άντληση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο 25%, κάτι το οποίο δε θα είναι εύκολη υπόθεση με το συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των χρηστών του.

[via Mashable]

Loading