Facebook Gaming: Νέα δωρεάν cloud based υπηρεσία game streaming

Σειρά και της Facebook να μπει στον αγώνα των game streaming υπηρεσιών, με την εταιρεία να λανσάρει από σήμερα τη δική της πρόταση σε μορφή beta μέσα από την εφαρμογή του κοινωνικού δικτύου για συσκευές Android (όχι ακόμα στο iOS) και τη desktop έκδοση μέσω των web browsers.

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι μπορείς να παίζεις τα διαθέσιμα cloud-based παιχνίδια όπως το έχουμε συνηθίσει είτε από την καρτέλα Gaming είτε απευθείας από το News Feed χωρίς να χρειαζόμαστε τηλεχειριστήρια ή άλλου είδους περιφερειακά, ούτε υπάρχουν απαιτήσεις για ιδιαίτερο hardware, αφού όλη η επεξεργασία γίνεται στους servers της.

Remote file

Σε αυτήν τη πρώτη beta είναι διαθέσιμοι τίτλοι όπως τα Asphalt 9: Legends, Mobile Legends: Adventure by Moonton, PGA TOUR Golf Shootout, Solitaire: Arthur’ Tale και WWE SuperCard, ενώ σύντομα θα προστεθούν περισσότερα παιχνίδια όπως το Dirt Bike Unchained. Υποστηρίζεται cross-play, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις username και να διαμορφώσεις το avatar σου διαφορετικά από την εικόνα προφίλ του λογαριασμού σου στο Facebook.

Remote file


Επιπλέον, η Facebook λανσάρει τα Cloud Playable Ads για τους δημιουργούς που θέλουν να κυκλοφορήσουν playable demos των παιχνιδιών τους. Όλα τα παιχνίδια λειτουργούν όπως ακριβώς τα HTML5 game που παίζουν ήδη περισσότεροι από 380 εκατ. gamers σε όλο τον κόσμο μέσα από το Facebook, αλλά αντιλαμβάνεστε η υπηρεσία game streaming δεν αποτελεί “απειλή” για τις υπόλοιπες των Microsoft, Google, Nvidia κλπ. αφού αφορά καθαρά τα casual δωρεάν games και η Facebook μοιάζει να ενδιαφέρεται περισσότερο με το πως θα κρατήσει τους χρήστες για περισσότερη ώρα μέσα στο κοινωνικό δίκτυο της.

[Facebook]

Loading