H Facebook hackάρει τους υπολογιστές των υπαλλήλων της για λόγους εκπαίδευσης

Ένα ασυνήθιστο είδος εκπαίδευσης πάνω στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των διαδικτυακών απειλών έδωσε στους υπαλλήλους της η Facebook, όχι με σεμινάρια θεωρητικού χαρακτήρα αλλά hackάροντας τους υπολογιστές τους...

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η εταιρεία γιόρτασε το λεγόμενο Hacktober, event που διαρκεί όλο το μήνα Οκτώβριο και κατά το οποίο πραγματοποιείται μια σειρά από hacks για να διαπιστωθεί ποιοι από τους εργαζομένους θα προχωρήσουν σε report. Σε περίπτωση που το κάνουν, λαμβάνουν συμβολικά βραβεία όπως μπλουζάκια, μπαντάνες ή αυτοκόλλητα Facebook, ειδάλλως υφίστανται περαιτέρω εκπαίδευση.

Οι απειλές σχεδιάζονται από τους μηχανικούς της εταιρείας και στοχεύουν σε ομάδες εργαζομένων ανάλογα με το είδος της δουλειάς που κάνουν και του τι ενδέχεται να συναντήσουν στην πραγματικότητα. Στη συνέχεια τα hacks αναλύονται λεπτομερώς για να αντιμετωπιστούν παρόμοιες μελλοντικές περιπτώσεις.

O Ryan McGeehan, επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας της Facebook, εξηγεί:

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια δεν ταιριάζουν στην εταιρεία μας κι έτσι θέλαμε να κάνουμε κάτι μοναδικό που να συμβαδίζει με την κουλτούρα μας και ταυτόχρονα να διδάσκει τους εργαζομένους για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Με αφορμή το πνεύμα του Οκτώβρη (Halloween) δημιουργήσαμε κάτι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό.

[via Mashable]

Loading