Facebook Home, γνωρίστε τις λειτουργίες του νέου homescreen laucher για Android [Videos]

facebook-home

Τελικά οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και ο Mark Zuckerberg παρουσίασε το πολυσυζητημένο Facebook Home, το νέο homescreen launcher που έρχεται να "μεταμορφώσει το Android smartphone σου σε μια social συσκευή δίνοντας προτεραιότητα στους ανθρώπους και όχι στις εφαρμογές". To Facebook Home ενσωματώνει τo News Feed, τα μηνύματα, τις ειδοποιήσεις και γενικότερα όλη την εμπειρία του κοινωνικού δικτύου στο τηλέφωνό σου.

Ας δούμε αναλυτικά τις λειτουργίες του:

Cover Feed

FB-CoverFeed Με την εγκατάσταση του Facebook Home, η αρχική οθόνη και η οθόνη κλειδώματος (home screen και lock screen) της συσκευής σου μεταμορφώνονται στο λεγόμενο Cover feed, εμφανίζουν δηλαδή τα News Feed του Facebook συμπεριλαμβανομένων όλων των status updates, φωτογραφιών και links που δημοσιεύουν οι φίλοι σου.

Μπορείς πολύ εύκολα να περιηγηθείς στα stories του Facebook και να κάνεις like κάνοντας διπλό tap.

 Notifications

FB-home-notifications

Φυσικά από το Facebook Home δε θα μπορούσαν να λείπουν οι τα push notifications. Όλες οι ειδοποιήσεις του κοινωνικού δικτύου εμφανίζονται απευθείας στην αρχική σου οθόνη. Μπορείς να τις διαγράψεις άμεσα μόλις τις δεις ή αν είσαι απασχολημένος να τις απομακρύνεις προσωρινά για να τις δεις αργότερα.

Chat heads

FacebookChat

Μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες που φέρνει μαζί του το Facebook Home είναι το chat head η με άλλα λόγια η λειτουργία μηνυμάτων του κοινωνικού δικτύου. Κάθε φορά που λαμβάνεις ένα νέο μήνυμα στο Facebook, αυτό εμφανίζεται σε μορφή pop-up πάνω από την εφαρμογή στην οποία βρίσκεσαι. Επιπλέον, μπορείς να απαντήσεις πανεύκολα από όπου κι αν βρίσκεσαι δίχως την ανάγκη να μεταφερθείς καν στην εφαρμογή μηνυμάτων. Η λειτουργία chat heads δουλεύει τόσο με SMS όσο και με τα μηνύματα του Facebook Messenger.

App Launcher

facebook-app-launcher Μπορεί το Facebook να βρίσκεται στο επίκεντρο της συσκευής σου, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις εύκολη πρόσβαση στις υπόλοιπες εφαρμογές σου. Κάνοντας swipe up στην φωτογραφία προφίλ σου, ανοίγει το app launcher όπου θα βρεις όλες τις εφαρμογές σου, ταξινομημένες σύμφωνα με τα κριτήρια της επιλογής σου.

Ποια smartphones θα υποστηρίζουν το Facebook Home;

Όπως αποκάλυψε ο Mark Zuckerberg, το Facebook Home θα είναι αρχικά διαθέσιμο για συγκεκριμένα Android smartphones (αργότερα και tablets) τα οποία είναι: ΗΤC One και HTC One X, Samsung Galaxy S III, Galaxy S IV και Note II. Μελλοντικά θα αποκτήσουν συμβατότητα ακόμα περισσότερα Android μοντέλα. Οι χρήστες που έχουν εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του Facebook θα ερωτηθούν στις 12 Απριλίου αν θέλουν να εγκαταστήσουν το Facebook Home.

htc-first-instagram

Την ίδια ημερομηνία είναι προγραμματισμένη στις ΗΠΑ και η κυκλοφορία του HTC First, του πρώτου smartphone με προεγκατεστημένό το Facebook Home. Θα είναι εξοπλισμένο με Android 4.1 Jelly Bean, διπύρηνο επεξεργαστή, 4.3" οθόνη, 1GB RAM, αποθηκευτικό χώρο 16GB, κάμερα 5MP και μη αποσπώμενη μπαταρία και θα κυκλοφορήσει σε 4 διαφορετικά χρώματα.

[via Android Community]

Loading