Σχεδόν ένας χρόνος χρειάστηκε να περάσει για να λανσάρει η Facebook το Marketplace στην Ευρώπη, προσφέροντας έτσι στους χρήστες έναν προορισμό μέσα στο κοινωνικό δίκτυο για να βρίσκουν, να πωλούν και να αγοράζουν προϊόντα. Όπως δήλωσε η Deborah Liu, αντιπρόεδρος του Marketplace:

"Είτε είστε ένας νέος γονιός που αναζητά ρούχα για το μωρό του ή ένας συλλέκτης που ψάχνει σπάνια αντικείμενα, μπορείτε να στραφείτε στο Marketplace για τις αγορές και τις πωλήσεις σας. Από εκεί είναι εφικτό να δείτε τα δημόσια προφίλ των αγοραστών/πωλητών, τους κοινούς φίλους και πόσο καιρό είναι ενεργοί στο Facebook. Τον περασμένο Μάιο έγιναν με επιτυχία περισσότερες από 18 εκατ. συναλλαγές μέσα από το Marketplace στις ΗΠΑ, ένας αριθμός που εξακολουθεί να μεγαλώνει"

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα groups που αφορούν αγορές-πωλήσεις στο Facebook καταγράφουν περισσότερους από 550 εκατ. χρήστες κάθε μήνα, δηλαδή σχεδόν το 1/4 του συνολικού πληθυσμού του κοινωνικού δικτύου. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι το Marketplace για την εταιρεία.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι το Marketplace έρχεται σε 17 Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές η Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή έχουν πρόσβαση οι ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Χιλή, Μεξικό, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία.

[Facebook]

Advertisements