Η μόδα των cryptocurrencies ήταν φυσιολογικό ότι θα τραβούσε την προσοχή τόσο των όχι και τόσο καταρτισμένων χρηστών, όσο και των hackers που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αμάθεια και την απροσεξία τους. Πολύ πιθανό να έχετε ακούσει/διαβάσει για ιστοσελίδες που εν αγνοία του χρήστη εξαναγκάζουν τον επεξεργαστή του υπολογιστή του να δουλεύει στο μέγιστο στο background έτσι ώστε να βοηθά στην "εξόρυξη" κρυπτονομισμάτων. Τώρα μαθαίνουμε για μια νέα έκδοση του Digmine malware που χτυπά μέσα από την πλατφόρμα Facebook Messenger.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της Trend Micro, το Digmine είναι μεταμφιεσμένο σε αρχείο video που λειτουργεί μόνο αν ανοιχτεί από την desktop έκδοση του Facebook Messenger στον Chrome browser και εκτός του cryptomining του Monero, θα μπορούσε να δώσει μέχρι και πλήρη έλεγχο του Facebook λογαριασμού του χρήστη στους επιτήδειους.  Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γλιτώνεις τον κίνδυνο του cryptomining αν ανοίξεις το αρχείο από άλλο web browser ή από το smartphone, ωστόσο, οι hackers θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τον λογαριασμό σου για να μοιράσουν το malware μέσα από αυτόν.

 

Γι' αυτό, καλό θα είναι να προσέχετε ιδιαίτερα τα αρχεία που ανοίγετε γενικότερα. Αν κάτι σας φαίνεται ύποπτο, αφήστε το να περάσει.

[via]

Advertisements