Facebook Messenger: Ενσωματώνεται και πάλι στην κύρια εφαρμογή του Facebook

Πριν από σχεδόν 10 χρόνια (9 για την ακρίβεια) η τότε Facebook έπαιρνε τη μεγάλη απόφαση να διαχωρίσει το Messenger από την κύρια εφαρμογή του κοινωνικού δικτύου και να το λανσάρει ως αυτόνομη πλατφόρμα messaging για να προσφέρει μια πολύ καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Τώρα, όμως, η Meta πέρασε στα «μουλωχτά» μια ανακοίνωση στο blog της όπου αναφέρει πως το Messenger θα ενσωματωθεί και πάλι στο Facebook, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη δοκιμές από τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι φήμες λένε πως η εταιρεία πήρε αυτήν την απόφαση με σκοπό να ανταγωνιστεί το TikTok που προσφέρει μέσα από την εφαρμογή του επιλογές messaging.

Παράλληλα, η Meta τονίζει πως το Facebook όχι μόνο δεν «πεθαίνει», αλλά είναι πιο ισχυρό από ποτέ με περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μέρα. Βέβαια, μια πρόσφατη έρευνα της The New York Times έδειξε πως ειδικά οι νεαροί χρήστες ξεγελιούνται από τους Όρους χρήσης του Instagram έχοντας επιλέξει εν αγνοία τους να δημοσιεύονται οι αναρτήσεις σου και στο Facebook…

Αυτό που κρατάμε στην παρούσα φάση είναι το γεγονός ότι το Messenger επιστρέφει και πάλι μέσα στο Facebook και μένει να δούμε αν η Meta θα πάρει μέσα στους επόμενους μήνες την απόφαση να καταργήσει οριστικά την ξεχωριστή εφαρμογή της υπηρεσίας.

[Meta]

Loading