Η Facebook καλείται να σταματήσει την παρακολούθηση των χρηστών που δεν είναι μέλη

facebook_tracking

Από τη στιγμή που έχετε δημιουργήσει λογαριασμό και χρησιμοποιείτε το Facebook, τότε έχετε συμφωνήσει με τους Όρους Χρήσης και γνωρίζετε ότι παρακολουθείτε η δραστηριότητα σας στο Internet. Τι γίνεται, όμως, με τους χρήστες που δεν έχουν λογαριασμό Facebook και απλά έτυχε να επισκεφθούν το κοινωνικό δίκτυο; Παρακολουθούνται κανονικά και αυτοί, όπως αποκάλυψε η αρμόδια επιτροπή για θέματα ασφαλείας στο Βέλγιο.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η Facebook καλείται να συμμορφωθεί με τις οδηγίες του Βελγικού Δικαστηρίου μέσα στις επόμενες 48 ώρες, διαφορετικά θα της επιβάλλεται πρόστιμο ύψους €250.000 ημερησίως. Η Facebook θα πρέπει να αποσύρει το “datr cookie” που παραμένει ενεργό στον υπόλογιστή όλων των χρηστών για 2 χρόνια, έτσι ώστε να αναλύει πληροφορίες σχετικά με τις επισκέψεις του χρήστη στο κοινωνικό δίκτυο και όχι μόνο.

Η Facebook δεν αρνήθηκε την ύπαρξη του συγκεκριμένου cookie, αλλά ισχυρίζεται πως έχει εγκατασταθεί για λόγους ασφαλείας, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πραγματική λειτουργία του. Η εταιρεία έχει το δικαίωμα άσκησης έφεσης, αλλά η νομοθεσία του Βελγίου δεν δίνει πολλές πιθανότητες ανατροπής της αρχικής απόφασης.

[via]

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Facebook, Internet, Misc, Social networks. Bookmark the permalink.