Το Facebook επιστρέφει στις ρίζες του: Περισσότερες αναρτήσεις φίλων στο News Feed, λιγότερα media και επιχειρήσεις

Η φετινή υπόσχεση του Mark Zuckerberg προς τον εαυτό του ήταν ότι θα ασχοληθεί με την διόρθωση των κακώς κειμένων του Facebook σε όλους τους τομείς (π.χ. χρηστικότητα, fake news, βελτίωση του News Feed) και ξεκινά να υλοποιεί τις εξαγγελίες του ανακοινώνοντας μια πολύ σημαντική αλλαγή που θα δούμε σύντομα στο News Feed των λογαριασμών μας.

Σταδιακά θα αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερο υλικό από φίλους, συγγενείς και groups στα οποία είμαστε μέλη, ενώ θα μειωθούν αισθητά οι αναρτήσεις από μέσα ενημέρωσης, εταιρείες, διαφημίσεις, videos κλπ. Στόχος είναι να επανέλθει το κοινωνικό δίκτυο στις βασικές του αρχές, δηλαδή να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Ο Zuckerberg παραδέχτηκε ότι η έκρηξη των videos και άλλων τύπων περιεχομένου που μοιράζεται δημόσια, έφερε σε δεύτερη μοίρα τις αναρτήσεις των φίλων μας, με αποτέλεσμα οι περισσότερες προσωπικές αναρτήσεις να χάνονται από το προσκήνιο. Σίγουρα με αυτήν την κίνηση θα μειωθεί ο χρόνος επισκεψιμότητας στο κοινωνικό δίκτυο, αλλά τουλάχιστον οι χρήστες θα ξοδεύουν ποιοτικότερα τον χρόνο τους όταν βρίσκονται στο Facebook.

Η αλλαγή στο News Feed θα αρχίσει να φαίνεται σε λίγες εβδομάδες.

Loading