Facebook: Ποιες λειτουργίες δεν υποστηρίζονται προσωρινά στα Messenger και Instagram

Αρκετοί χρήστες στην Ευρώπη (ανάμεσα τους και εμείς) παρατηρούν από σήμερα το πρωί στις εφαρμογές Messenger και Instagram ένα μήνυμα από τη Facebook που τους ενημερώνει πως κάποιες λειτουργίες δεν είναι διαθέσιμες προσωρινά λόγω των νέων κανονισμών της ΕΕ σχετικά με την κατανάλωση δεδομένων.

instagram-gdpr.jpg

Η Facebook δεν εξηγεί στους χρήστες ποιες λειτουργίες έχουν αφαιρεθεί, παρόλα αυτά, στις σελίδες υποστήριξης των δύο εφαρμογών αναφέρεται η μη-διαθεσιμότητα των δημοσκοπήσεων, η απουσία των stickers και η δυνατότητα διαμοιρασμού AR effects στο Instagram, τα παρατσούκλια και ο διαμοιρασμός κάποιων τύπων αρχείων στο Messenger.

messenger-gdpr.jpg

Η εταιρεία προχώρησε σε προσωρινή αφαίρεση αυτών των λειτουργιών στις χώρες της ΕΕ και δήλωσε στην ιστοσελίδα The Verge πως θα επανέλθουν πολύ σύντομα, πιθανότατα με κάποιες αλλαγές για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading