Facebook: Παραδέχτηκε ξανά ότι μοιραζόταν δεδομένα με τρίτους

Μια νέα υπόθεση διαμοιρασμού προσωπικών δεδομένων χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών ήρθε πριν από λίγη ώρα στο φως και μάλιστα από την ίδια τη Facebook. Η εταιρεία παραδέχεται στο επίσημο blog της πως μοιράστηκε τα προσωπικά δεδομένα ανενεργών χρηστών με τρίτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι αναφέρεται στην πολιτική χρήσης των υπηρεσιών της.

Πιο αναλυτικά, η Facebook εκτιμά ότι το λάθος αφορά περίπου 5.000 third-party εφαρμογές που συνέχιζαν να λαμβάνουν πληροφορίες για τους χρήστες παρά το γεγονός ότι οι τελευταίοι είχαν σταματήσει να τις χρησιμοποιούν για περισσότερες από 90 ημέρες. Οι εφαρμογές αυτές είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα διότι οι χρήστες είχαν εγγραφεί σε αυτές μέσω του λογαριασμού τους στο Facebook.

Το πρόβλημα σημειώνεται στο γεγονός ότι συνέχισαν να λαμβάνουν πληροφορίες μετά το πέρας των 90 ημερών, διότι αυτό είναι το χρονικό όριο που τους δίνει η Facebook. Δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των χρηστών που επηρεάζονται από αυτήν την παρατυπία, ενώ στα προσωπικά δεδομένα συμπεριλαμβάνονται πληροφορίες όπως διευθύνσεις email, γενέθλια, φύλο και γλώσσα.

Ο εκπρόσωπος της Facebook, κ. Κωνσταντίνος Παπαμιλτιάδης (VP of Platform Partnerships), έδωσε το παρακάτω παράδειγμα για να περιγράψει το ζήτημα και τόνισε ότι πλέον το έχουν επιδιορθώσει:

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί εάν κάποιος χρησιμοποιούσε μια εφαρμογή fitness για να προσκαλέσει τους φίλους του σε μια προπόνηση. Από την πλευρά μας, δεν μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε ότι κάποιοι από τους φίλους μπορεί να ήταν ανενεργοί για περισσότερες από 90 ημέρες.

Το όριο των 90 ημερών αποτελεί μέρος της αναδιάρθρωσης των ρυθμίσεων ασφαλείας της Facebook που πραγματοποιήθηκε μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

[Facebook]

Loading