Facebook: Καταργεί οριστικά τα "Trending Topics"

Η Facebook θα αφαιρέσει τον τομέα των "Trending Topics" την προσεχή βδομάδα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, καθιστώντας σαφές πως η συγκεκριμένη λειτουργία είναι προτιμότερο να μην υπάρχει, ενώ σκοπεύει να δημιουργήσει διαφορετικά προϊόντα για την διάδοση των ειδήσεων.

Η λειτουργία έχει επικριθεί πολλαπλές φορές στο παρελθόν για τη δημοσιοποίηση θεωριών συνωμοσίας και αναληθή ειδήσεων, όπως η φάρσα για την 9/11. Ο τομέας των "Trending Topics" πυροδότησε μια κατακραυγή του κοινού το 2016, καθώς όπως φαίνεται σύμφωνα με αναφορά, η λειτουργία απέκρυψε νέα του ειδησεογραφικού πρακτορείου των Συντηρητικών.

Η αντίδραση της Facebook για το επίμαχο ζήτημα του 2016 ήταν η αντικατάσταση των moderators με αλγορίθμους, η οποία έχει σημειωθεί ως η αρχή για μεγαλύτερα σκάνδαλα όπως η αλλοίωση των αμερικανικών εκλογών και προπαγανδιστικές καμπάνιες. Η αντίληψη πως η Facebook είναι δημοσιογραφικά προκατειλημμένη έκανε την ηγεσία ανήσυχη καθώς κάνει τη διάδοση των αναληθή ιστοριών και ειδήσεων ευκολότερη.

Η εταιρία αναφέρει ότι δοκιμάζει διαφορετικούς τρόπους διάδοσης ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένου μιας ετικέτας "breaking news" ή ακόμη και “Today In” για τα νέα της τοπικής κοινότητας.

Η ημερομηνία αφαίρεσης του τομέα των “Trending Topics” είναι η 7η Ιουνίου.

[FB]

Loading