FDA: Ενέκρινε την πρώτη έξυπνη εφαρμογή για τον έλεγχο της παροχής ινσουλίνης


Στις μέρες μας, η Τεχνολογία χρησιμοποιείται πλέον ευρέως στον τομέα της Υγείας, όπως και σε πολλές ακόμα διαφορετικές πτυχές της ζωής μας. Μετά από μια σειρά από εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές και με ιδιαίτερη προσοχή, εφόσον έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε τη χρήση μιας smartphone εφαρμογής - της πρώτης του είδους της - που βοηθάει τη χορήγηση ινσουλίνης. Ο διαβήτης αποτελεί χρόνια ασθένεια η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία, γιατί πολλές φορές οι επιπλοκές του μπορεί να μην εμφανιστούν έως ότου είναι πλέον αργά.

Εκπρόσωποι της εταιρείας Tandem Diabetes Care, η οποία έχει αναπτύξει την εφαρμογή t:connect mobile app, λένε πως σε συνδυασμό με την αντλία ινσουλίνης t:slim X2TM, οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν τη χορήγηση ινσουλίνης πριν από κάποιο γεύμα. Πολύ βολικά και διακριτικά, έχουν τη δυνατότητα να χειριστούν την αντλία ινσουλίνης από απόσταση και να την ενεργοποιήσουν, είτε διαθέτουν iPhone είτε διαθέτουν συσκευή Android. Η συγκεκριμένη διαλειτουργική εφαρμογή μπορεί επίσης να βοηθήσει τους χρήστες να ακυρώσουν ή να προγραμματίσουν τα επίπεδα της ινσουλίνης κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, διατηρώντας με τον αυτόν τον τρόπο τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους σταθερά.

Η Tandem Diabetes Care, από το 2020 αριθμεί τουλάχιστον 200.000 πελάτες, που πλέον αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά μετά και την επίσημη έγκριση της εφαρμογής. Μακάρι αυτό να συμβάλει στην ακόμα καλύτερη ποιότητα ζωής των διαβητικών και στη διάσωση πολλών ανθρωπίνων ζωών - μόνο στις ΗΠΑ, τα δύο τελευταία χρόνια, ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον διαβήτη έχει ξεπεράσει ετησίως τις 100.000.

[Tandem]

Loading