Φήμη: Σκέψεις για νέο PlayStation 5 με αποσπώμενο Blu-ray drive

Πριν από μερικές ημέρες είδαμε ότι η Sony προχώρησε στην κυκλοφορία μιας νέας έκδοσης για το PlayStation 5 με επανασχεδιασμένο το εσωτερικό του και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, ενώ τώρα έρχονται στη δημοσιότητα φήμες για ακόμη ένα μοντέλο που θα διαθέτει αποσπώμενο Blu-ray disc drive.

Σύμφωνα με τον φημισμένο leakster Tom Henderson, η Sony ετοιμάζει μια νέα έκδοση του PlayStation 5 Digital Edition που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2024 και θα προσφέρει ως επιλογή το αποσπώμενο Blu-ray disc drive, ενώ το τελευταίο θα πωλείται και ξεχωριστά για όποιον θέλει να το συνδέσει στα σημερινής γενιάς PS5 Digital Edition. Μια τέτοια κίνηση δεν αποκλείεται πως θα σημάνει και το τέλος για την παραγωγή του σημερινού PS5, ούτως ώστε να επιλέγουν το Blu-ray disc drive μόνο αυτοί που πραγματικά το χρησιμοποιούν.

Παράλληλα, θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι ήδη τρομερά ανεβασμένες ψηφιακές πωλήσεις παιχνιδιών και δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα χρόνια να εκλείψει εντελώς η φυσική μορφή των video games, πέρα από τις συλλεκτικές εκδόσεις τους.

Εξυπακούεται ότι διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για αυτό το ενδεχομένο και ίσως η είδηση να βγαίνει στην δημοσιότητα τώρα με σκοπό να μετρηθούν οι αντιδράσεις των gamers.

[via]

Loading