Flex Hybrid OLED: Το εντυπωσιακό foldable και slidable panel της Samsung [CES 2023]

Εκτός από τις νέες οθόνες Odyssey, ViewFinity και Smart Monitor, το τμήμα Samsung Display αποκάλυψε και το άκρως εντυπωσιακό Flex Hybrid OLED panel που προορίζεται για χρήση σε μελλοντικά smartphones, tablets και laptops. Η καινοτομία του συγκεκριμένου panel είναι ότι προσφέρει την δυνατότητα αναδίπλωσης από τη μία πλευρά και επέκτασης από την άλλη.

samsung-flex-hybrid-oled-1.jpg

Το αρχικό μέγεθος του Flex Hybrid OLED panel είναι στις 10.5’’ (αναλογία 4:3) και μπορεί να επεκταθεί έως τις 12.4’’ (αναλογία 16:10). Η εταιρεία αναφέρει πως όταν ανοίξει ολοκληρωτικά είναι ιδανική για παρακολούθηση περιεχομένου με σχεδόν τέλειες γωνίες θέασης, άψογη αναπαραγωγή χρωμάτων με βαθιά μαύρα και υψηλή φωτεινότητα.

Μαζί με το Flex Hybrid OLED θα γίνει επίδειξη ακόμη δύο OLED panels με δυνατότητα επέκτασης στο CES 2023. Το Flex Slidable Solo έχει αρχικό μέγεθος 14’’ και μπορεί να επεκταθεί στις 17.3’’ από τη μία πλευρά, ενώ το Flex Slidable Duet καλύπτει τις ίδιες διαστάσεις, αλλά επεκτείνεται και από τις δύο πλευρές.

samsung-flex-hybrid-oled-2.jpg

Σαφέστατα είναι πολύ νωρίς για να πούμε πως θα τα δούμε σε κάποια εμπορικά διαθέσιμη συσκευή, αντιλαμβανόμαστε όμως πως αυτός είναι ο δρόμος για να φτάσουμε κάποτε στις all-in-one φορητές λύσεις που θα προσαρμόζονται άμεσα στις ανάγκες του χρήστη για smartphone, tablet και laptop ανάλογα με την περίσταση.

[via]

Loading