Επίθεση από hackers δέχτηκε η Foxconn!

Μετά τις πρόσφατες κατηγορίες για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της, η ταϊβανέζικη Foxconn -γνωστή κυρίως για την κατασκευή των iPad και iPhoneδέχτηκε ένα ακόμη χτύπημα: Ένας από τους servers της δέχτηκε επίθεση από hackers με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν usernames και passwords εργαζομένων, του CEO της εταιρείας Terry Gou και μεγάλων εταιρειών πελατών της!

Πίσω από την επίθεση φαίνεται να βρίσκεται μια ομάδα hackers αυτοαποκαλούμενη ως ‘SwaggSec’. Εκμεταλλευόμενοι κενό ασφαλείας μη ενημερωμένης έκδοσης του Internet Explorer που χρησιμοποιούσε ένας εργαζόμενος της Foxconn, οι hackers κατόρθωσαν να εισχωρήσουν στo server της εταιρείας και να υποκλέψουν ευαίσθητα δεδομένα.

Λίγη ώρα αργότερα, τα δεδομένα ανέβηκαν σε μορφή αρχείου μεγέθους 6.04MB στις ιστοσελίδες torrents ‘Demonoid’ και ‘The Pirate Bay’. Μεταξύ άλλων, τα στοιχεία αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υποβολή παραγγελιών πίσω από τα ονόματα μεγάλων εταιρειών όπως είναι οι Apple, IBM, Microsoft και Intel.

Όπως υποστηρίζει η SwaggSec, η επίθεση δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τις κατηγορίες κατά της εταιρείας και πραγματοποιήθηκε μόνο και μόνο για να αποδείξει ότι ήταν εφικτή και για λόγους διασκέδασης…

[πηγή macrumors]

This entry was posted in Internet and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.