Οι Samurai αποτελούσαν ανέκαθεν αγαπημένο θέμα για τους gamers και έχουν κυκλοφορήσει αρκετά video games με πρωταγωνιστές τους θρυλικούς πολεμιστές της Ιαπωνίας. Παρόλα αυτά, η ανακοίνωση του Ghost of Tsushima στο Paris Games Week ήρθε να καλύψει μια ανάγκη που μέχρι τότε δεν γνωρίζαμε ότι είχαμε: ένα open world game όπου παίζεις σαν samurai!

Την ανάπτυξη του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Sucker Punch Productions, θυγατρική της Sony και φημισμένη για τα Infamous και Sly Cooper. Το Ghost of Tsushima θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PlayStation 4, αλλά δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία. Η υπόθεση, πάντως, έχει ως εξής:

Βρισκόμαστε στο έτος 1274. Οι μαχητές Samurai λογίζονται ως οι θρυλικοί υπερασπιστές της Ιαπωνίας μέχρι οι ορδές των ατρόμητων Μογγόλων να εισβάλουν στο νησί Tsushima φέρνοντας τον όλεθρο και να υποδουλώσουν τους ντόπιους. Ως ένας από τους τελευταίους επιζώντες samurai, πρέπει να αναγεννηθείς από τις στάχτες σου και να αντισταθείς. Η τιμή των samurai, όμως, δεν θα σου δώσει τη νίκη. Θα χρειαστεί να παρεκλίνεις από τις παραδόσεις σου και να μάθεις έναν νέο τρόπο μάχης, τον τρόπο του Ghost, σε μια αντισυμβατική μάχη για την απελευθέρωση της Ιαπωνίας.

 

[Sony]

Advertisements