Η Google κατηγορεί τη Microsoft για εκβιασμό, σχετικά με τις πατέντες του Android OS

Πριν από δύο ημέρες η Microsoft έκλεισε συμφωνία με τη Samsung, σχετικά με την αποζημίωση που θα λαμβάνει από τη δεύτερη για κάθε συσκευή Android που πουλάει, παρόμοια δηλαδή με αυτές που έχει κλείσει με τις HTC και Acer στο παρελθόν, εκμεταλλευόμενη τις πατέντες που έχει στην κατοχή της και σχετίζονται με το Android OS της Google.

Google vs Microsoft

Οι συμφωνίες αυτές αποφέρουν στη Microsoft περίπου $3-$6 ανά συσκευή, με τα ετήσια έσοδα από αυτό το ποσοστό να ανέρχονται σε περίπου $444 εκατ.! Παρόλα αυτά, η Google πήρε θέση ενάντια στην πολιτική της εταιρίας, κατηγορώντας τη επίσημα ότι εκβιάζει τις εταιρίες που έχουν υιοθετήσει το Android OS:

"Η Microsoft ακολουθεί την ίδια τακτική που χρησιμοποίησε επανηλειμμένως στο παρελθόν. Έχοντας αποτύχει στην αγορά των smartphones, καταφεύγει σε νομικά μέτρα για να αποσπάσει κέρδη από την επιτυχία των άλλων, εμποδίζοντας παράλληλα την καινοτομία. Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και θα υποστηρίξουμε τους συνεργάτες μας στο Android OS"

Έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν ότι τα κέρδη της Microsoft από το Android OS είναι περισσότερα από αυτά που της αποφέρει το Windows Phone, λόγω των πατεντών που έχει στην κατοχή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google προέβη στην εξαγορά της Motorola κυρίως για την εξασφάλιση περίπου 19.000 πατεντών, που θα την βοηθήσουν να αποφύγει δικαστικές διαμάχες τέτοιου είδους, προστατεύοντας έτσι τους εταίρους της, αλλά φαίνεται ότι ακόμα δεν μπορεί να τους καλύψει πλήρως.

Τέλος, ας ρίξουμε μια ματιά και στο τί λέει η Microsoft για τις κατηγορίες της Google, μέσω του εκπροσώπου της, Frank Shaw:

"Αναγνωρίζουμε ότι ορισμένες επιχειρήσεις, μεταξύ τους και η Google, διαμαρτύρονται για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι πατέντες στην εξέλιξη του Android και γενικότερα της καινοτομίας. Σε αυτούς απαντούμε ως εξής: Εάν πρωτοπόροι της βιομηχανίας, όπως οι Samsung και HTC έρχονται σε συμφωνία μαζί μας, δεν βλέπετε ένα ξεκάθαρο μονοπάτι μπροστά σας;"

[πηγή TechCrunch]
Loading