Google: Θα χρεώνει έως $40 τους κατασκευαστές για κάθε συσκευή που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της στην Ευρώπη

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Google ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να χρεώνει τους κατασκευαστές συσκευών Android σε περίπτωση που επιθυμούν να προσφέρουν στους πελάτες τους στην Ευρώπη προεγκατεστημένα το κατάστημα Google Play και τις υπόλοιπες υπηρεσίες της, πλήν των Google Search και Google Chrome.

Τώρα, έρχεται η ιστοσελίδα The Verge να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση και να μας αποκαλύψει πόση θα είναι η χρέωση για κάθε μία συσκευή ξεχωριστά. Η αναφορά επικαλείται εμπιστευτικό έγγραφο που διέρρευσε από τη Google και κάνει λόγο για τρεις διαφορετικές ζώνες χρέωσης στην Ευρώπη.

Το μεγαλύτερο κόστος θα αφορά τα Android smartphones και tablets που θα πωλούνται σε Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ολλανδία. Σε αυτές τις χώρες, τα smartphones με πυκνότητα pixels άνω των 500ppi στη οθόνη θα χρεώνονται με $40 το καθένα για να φέρουν προεγκατεστημένες τις υπηρεσίες και το κατάστημα εφαρμογών της Google.

Όσο μειώνεται η πυκνότητα των pixels, ταυτόχρονα μειώνεται και το κόστος. Ενδεικτικά, μια συσκευή με 400-500ppi στην οθόνη θα χρεώνεται με $20, ενώ οι συσκευές με λιγότερο από 400ppi θα χρεώνονται με $10 και οι entry-level μόλις $2.50. Σε ό,τι αφορά τα tablets, το κόστος θα είναι $20 για κάθε συσκευή και καλύπτει όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μέτρο αυτό με την έξτρα χρέωση θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου 2019 και ενδεχομένως θα υπάρχουν διάφορα παραθυράκια και εξαιρέσεις για να γλιτώσει μια κατασκευάστρια εταιρεία το έξτρα κόστος, αλλά ταυτόχρονα να συμφωνεί με τους κανόνες της ΕΕ.

[via]

Loading