Google: Δυνατότητα διαγραφής του ιστορικού αναζητήσεων των 15 τελευταίων λεπτών στο iOS

Η Google προσθέτει μια νέα δυνατότητα για τους κατόχους του iPhone, καθώς θα μπορούν να διαγράψουν από το ιστορικό τις αναζητήσεις που πραγματοποίησαν στην εφαρμογή Google Search τα τελευταία 15 λεπτά. Η Google ανακοίνωσε ότι η δυνατότητα είναι διαθέσιμη για iOS ενώ όσοι διαθέτουν συσκευή Android θα λάβουν τη δυνατότητα εντός του έτους.

Εάν επιθυμείτε την διαγραφή των τελευταίων 15 λεπτών των αναζητήσεών σας, ανοίξτε την εφαρμογή Google για iOS, πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας πάνω δεξιά στην οθόνη και επιλέξτε το «Delete last 15 min».

Παράλληλα, η Google έχει ανακοινώσει ορισμένες νέες δυνατότητες για την προστασία του ιστορικού αναζήτησης που είναι συνδεδεμένο με τον Google λογαριασμό σας.

Καταρχάς, εάν έχετε ενεργοποιήσει τον έλεγχο αυτόματης διαγραφής, μπορείτε να κάνετε την Google να διαγράφει συνεχώς το ιστορικό αναζήτησης σας μαζί με άλλα ιστορικά του ιστού και εφαρμογών μετά από 3 μήνες, 18 μήνες ή 36 μήνες.

Κατά δεύτερον, η Google προσφέρει έναν έλεγχο απορρήτου, καθώς σας καθοδηγεί βήμα προς βήμα στις ρυθμίσεις. Όταν τελειώσετε, σας παρέχει προτάσεις που σας επιτρέπουν να δείτε πόσο ισχυρή είναι η άμυνα σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του λογαριασμού σας και να μάθετε ποιοι κωδικοί πρόσβασης στο Google Password Manager είναι αδύναμοι. Επιπλέον θα ειδοποιηθείτε εάν κάποιος από τους κωδικούς πρόσβασης έχει παραβιαστεί και εάν έχετε χρησιμοποιήσει μερικούς από αυτούς πολλές φορές σε πολλούς ιστότοπους.

Η Google αναφέρει:

Και οι ομάδες και τα συστήματά μας εργάζονται σκληρά, εμποδίζοντας την εμφάνιση επικίνδυνων και κακόβουλων ιστότοπων στο Google Search. Κάθε μέρα τα συστήματά μας εντοπίζουν πάνω από 40 δισεκατομμύρια σελίδες ανεπιθύμητου περιεχομένου, τις οποίες αποκλείουμε από την εμφάνιση στo Search. Είναι μέρος της δουλειάς μας να κάνουμε τo Google Search τον ασφαλέστερο τρόπο αναζήτησης

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Google]

Loading