Endangered Languages Project: Η Google προστατεύει τις υπό εξαφάνιση γλώσσες

Η Google δεσμεύτηκε να συμβάλλει στην προστασία των χιλιάδων γλωσσών ανά τον πλανήτη που με το πέρασμα των χρόνων κινδυνεύουν να εξαφανιστούν με την δημιουργία της νέας ιστοσελίδας Endangered Languages Project. Σύμφωνα με την εταιρεία:

"Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 3.000 υπό εξαφάνιση γλώσσες, η τεκμηρίωση των οποίων είναι εξαιρετικά σημαντική για να διατηρήσουμε τις πολιτιστικές μας διαφορές, να τιμήσουμε τους παλαιότερους και να δώσουμε δύναμη στους νεότερους."

Η πρωτοβουλία της Google έχει σκοπό να παρέχει στους ενδιαφερόμενους ένα μέρος στο οποίο να αποθηκεύουν όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για τις εν λόγω γλώσσες. Μέχρι στιγμής η συμμετοχή στην ιστοσελίδα είναι τεράστια, με τους χρήστες να δημοσιεύουν κάθε είδους σχετικό υλικό, από χειρογράφα του 18ου αιώνα μέχρι και σύγχρονες τεχνικές διδασκαλίας με χρήση ήχου και video.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση της, σε μερικούς μήνες τα ηνία του project θα αναλάβει το Ινστιτούτο Γλωσσικής Τεχνολογίας και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του ανατολικού Michigan. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο παρακάτω video:

[via Google Blog]

Loading