Google Maps: Δείτε πόσο εύκολα μπορεί να ξεγελαστεί η υπηρεσία

Πολύς κόσμος στρέφεται στην υπηρεσία Google Maps για να ελέγξει το κυκλοφοριακό στους δρόμους, μιας και η Google έχει καταφέρει, ως επί το πλείστον, να παρέχει με αξιοπιστία αυτές τις πληροφορίες στους οδηγούς. Παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος να ξεγελαστεί το σύστημα της.

Ένας ανήσυχος καλλιτέχνης ονόματι Simon Weckert δημοσίευσε στο YouTube ένα video με το πείραμα του, το οποίο αποδεικνύει πως μπορείς να ξεγελάσεις το Google Maps για να εμφανίσει πως υπάρχει πολύ κίνηση στους δρόμους. Για τις ανάγκες του πειράματός του, ο Weckert έδεσε 99 smartphones (να τα κάνω 100;…) σε ένα καροτσάκι και στη συνέχεια άρχισε να βολτάρει στους δρόμους του Βερολίνου, περνώντας μάλιστα και έξω από τα γραφεία της Google στη γερμανική πρωτεύουσα.

Το αποτέλεσμα ήταν να βλέπει ο αλγόριθμος της Google πως υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους, τόσο λόγω του σήματος που λάμβανε από τα 99 smartphones, όσο και από τη μικρή ταχύτητα με την οποία κινούνταν το καροτσάκι. Με μια ματιά στην εφαρμογή, οι δρόμοι από πράσινοι έγιναν κόκκινοι για να δείξουν στους οδηγούς πως υπάρχει πρόβλημα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από τη Google, αλλά θα ήταν καλό να λάβει υπόψιν της πως είναι εφικτό να ξεγελαστεί το Google Maps με τόσο εύκολο τρόπο.

[via]

Loading