Google Meet: Διαθέσιμη η λειτουργία low-light και στη web έκδοση

Με την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού η πλειοψηφία των εργαζομένων ενσωματώθηκε στη νέα κανονικότητα της τηλεργασίας, αναγκασμένη να εξοικειωθεί όχι μόνο με τους υπολογιστές, αλλά και με τα δωμάτια και τις εγκαταστάσεις του γραφείου που υπάρχουν στις οικίες τους.

Κάθε υπολογιστής διαθέτει μια κάμερα web, ωστόσο ένα ανοργάνωτο background και ο κακός φωτισμός εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα για την ολοκλήρωση ενός επαγγελματικού video call.

Η υπηρεσία Google Meet ενσωματώνει τώρα για τα προγράμματα περιήγησης πληθώρα επιλογών για το background αλλά και μία αυτόματη προσαρμογή φωτισμού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αναφερόμενα προβλήματα.

Η Google τον Απρίλιο του 2020 εισήγαγε την αυτόματη προσαρμογή του φωτισμού στο Meet για Android και iOS, χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες της συσκευής και την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης για να καθορίσει τις συνθήκες φωτισμού. Πρόκειται για μια απλή λειτουργία που έχει σημαντικά οφέλη όχι μόνο για τον χρήστη αλλά για όλους όσους συμμετέχουν στην τηλεδιάσκεψη.

Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι η Google χρειάστηκε περισσότερο από ένα χρόνο για να αποκτήσει στο Google Meet την ίδια λειτουργία στα προγράμματα περιήγησης. Ενδεχομένως η Google έπρεπε να καταφύγει σε πιο έξυπνους αλγόριθμους για να καθορίσει μια κατάσταση χαμηλού φωτισμού, καθώς πολλοί υπολογιστές ή κάμερες δεν διαθέτουν αισθητήρες φωτισμού περιβάλλοντος.

Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο στους πελάτες του Google Workspace, του G Suite Basic και του G Suite Business και ξεκίνησε να κυκλοφορεί σήμερα. Μόλις ενημερωθεί, θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Ωστόσο, οι χρήστες θα μπορούν να την απενεργοποιήσουν χειροκίνητα, καθώς μπορεί να τη χρειάζονται μόνο σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading