Google Meet: Ετοιμάζεται ενοποίηση με το Google Duo;

Πριν από μερικά χρόνια η Google επένδυσε σε ξεχωριστές εφαρμογές - υπηρεσίες για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των χρηστών σχετικά με το chatting, τις τηλεφωνικές κλήσεις και τις τηλεδιασκέψεις, λανσάροντας τα Google Allo και Google Duo. Το πρώτο μας άφησε νωρίς, μιας και κόπηκε σχετικά σύντομα από την εταιρεία, ενώ το δεύτερο προωθήθηκε αρκετά και μάλιστα ήρθε προεγκατεστημένο σε πληθώρα συσκευών. Ο καιρός πέρασε, ο ανταγωνισμός εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο και με αφορμή την πανδημία COVID-19, η Google προχώρησε στο επαναλανσάρισμα του Google Meet ως δωρεάν εργαλείο για τηλεδιασκέψεις για όλους τους χρήστες.

Οι χρήστες αγκάλιασαν την υπηρεσία της Google και μετά από μόλις λίγους μήνες φαίνεται ότι αυτή θα είναι η αιτία για το “κόψιμο” και του Google Duo. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μοιράζεται η ιστοσελίδα 9to5google, η εταιρεία σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αφήσει ενεργό μόνο το Google Meet για να μην υπάρχει σύγχυση στους χρήστες, αλλά και για να μην έχει δύο μπελάδες στα πόδια της, υπό την έννοια του ελέγχου και της υποστήριξης των δύο παρεμφερών υπηρεσιών. Από τη στιγμή, μάλιστα, που το Google Meet έχει ανοίξει για όλους τους χρήστες και όχι μόνο για τους επαγγελματίες, η απόφαση να διατηρήσει μόνο μία υπηρεσία είναι απόλυτα λογική.

Οι φήμες λένε ότι ήδη στο εσωτερικό της εταιρείας έχει γίνει συνένωση των Duo και Meet με κωδική ονομασία Duet, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για το τελικό προϊόν. Πιθανότατα θα μάθουμε περισσότερα μέσα στις επόμενες ημέρες και φυσικά περιμένουμε χρήσιμες προσθήκες στο Meet, όπως end-to-end κρυπτογράφηση, 3D εφέ και δυνατότητα επικοινωνίας απευθείας με τον αριθμό τηλεφώνου του χρήστη.

[via]

Loading