Αυτό ήταν το όραμα της Google για το Android πριν το iPhone

google phone

Ως γνωστόν η Google είχε ξεκινήσει την ανάπτυξη του Android πολύ πριν παρουσιάσει η Apple το πρώτο iPhone το 2007 παρόλο που η πρώτη συσκευή - το G1- κυκλοφόρησε στην αγορά ένα χρόνο αργότερα το 2008. Η δικαστική διαμάχη της Oracle με την Google για τη Java, όμως, επιβεβαιώνει κάτι που γνωρίζαμε όλοι γνωρίζαμε: ότι η Google είχε εντελώς διαφορετικά σχέδια για τις Android συσκευές πριν κυκλοφορήσει το iPhone.

Συγκεκριμένα, στα slides της παρουσίασης που κατατέθηκαν στη δίκη αναφέρεται ότι τα βασικά χαρακτηριστικά των συσκευών περιλάμβαναν δύο πλήκτρα μενού, τουλάχιστον 200MHz επεξεργαστή, 64MB μνήμης RAM, QVGA οθόνη με 16-bit color support κτλπ. Ουσιαστικά αυτό που είχε η Google υπόψιν της για το Android ήταν ένας κλώνος των δημοφιλών τότε BlackBerry συσκευών. Τα σχέδια της εταιρείας, βέβαια, άλλαξαν άρδην όταν το iPhone βγήκε το 2007 και έφερε τα πάνω κάτω με την μεγάλη οθόνη αφής.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες τόσο από τις πρωτότυπες Android συσκευές πριν το 2007 όσο και από το λειτουργικό εκείνης της περιόδου.

[via TheVerge 1,2]

Loading