Google Photos: Νέα λειτουργία άμεσης αποστολής photo/video μέσα από την υπηρεσία

Η προσθήκη κοινωνικών λειτουργιών στην υπηρεσία Google Photos συνεχίζεται. Στην τελευταία αναβάθμιση της υπηρεσίας τόσο στις mobile εφαρμογές, όσο και στη desktop έκδοση της, προστίθεται η δυνατότητα chatting με τις επαφές των χρηστών, έτσι ώστε να μπορείς να μοιράζεσαι άμεσα φωτογραφίες και videos από τη βιβλιοθήκη σου, χωρίς να χρειάζεται η δημιουργία ξεχωριστού shared άλμπουμ.

Η χρήση της νέας λειτουργίας είναι πανεύκολη για τον καθένα. Απλά ανοίγεις την εφαρμογή, επιλέγεις τη φωτογραφία ή το video που θέλεις να μοιραστείς και στη συνέχεια σου εμφανίζεται αμέσως η επιλογή “Send in Google Photos” για να διαλέξεις την επαφή που θα τη λάβει σε απευθείας μήνυμα. Υπάρχει η δυνατότητα, φυσικά, να διαλέξεις πολλούς παραλήπτης με τη μία ή να δημιουργήσεις γκρουπ.

Remote file

Για την ώρα, η δυνατότητα διαμοιρασμού περισσότερων από μίας φωτογραφίας ή video είναι εφικτή μόνο μέσα από τις mobile εφαρμογές της υπηρεσίας. Εξυπακούεται ότι οι παραλήπτες θα πρέπει να είναι συνδεδεμένοι με τον λογαριασμό Google που έχει επιλέξει ο αποστολέας για να δούν το σχετικό μήνυμα.

Η Google τονίζει μέσω του Janvi Snah, product manager του Google Photos, πως η λειτουργία αυτή δεν έρχεται να αντικαταστήσει τις messaging εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι χρήστες. Παρόλα αυτά, με τη Google ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πως θα αποφασίσει να εξελίξει την νέα λειτουργία.

Σε περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμη για τον λογαριασμό σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε προχωρήσει στην αναβάθμιση του Google Photos στην τελευταία έκδοση του.

[Google]

Loading