Google Play: Δυνατότητα επιλογής για light ή dark mode σε συσκευές με Android 10

Με το λανσάρισμα της έκδοσης Android 10, οι χρήστες απέκτησαν τη δυνατότητα να γυρίζουν καθολικά το περιβάλλον χρήσης της συσκευής τους σε dark mode απευθείας από τις ρυθμίσεις συστήματος και όχι από κάθε μία εφαρμογή - υπηρεσία ξεχωριστά. Παρόλα αυτά, το dark mode δεν είναι πάντοτε η ιδανική λύση και αρκετοί χρήστες προτιμούν τη “φωτεινή” έκδοση συγκεκριμένων εφαρμογών. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Google αποφάσισε να προσθέσει σχετικούς “διακόπτες” στις περισσότερες υπηρεσίες της, έτσι ώστε ο χρήστης να αποφασίζει εάν και πότε θα τις χρησιμοποιεί σε dark mode.

Η τελευταία εφαρμογή στην οποία βρίσκουμε επιλογές για την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του dark mode είναι το κατάστημα Google Play, αλλά τονίζουμε ότι ισχύει μόνο για τις συσκευές που τρέχουν την έκδοση Android 10. Σε όσους έχει έρθει η τελευταία αναβάθμιση του Google Play, αν μεταβείτε στο μενού των ρυθμίσεων του καταστήματος θα δείτε στην ενότητα “Theme” τις επιλογές “Light”, “Dark” και “System default”. Εάν επιλέξετε την τελευταία, τότε η εμφάνιση του Google Play θα ακολουθεί την γενική επιλογή που έχετε από τις ρυθμίσεις της συσκευής, διαφορετικά θα παραμένει φωτεινό ή σκοτεινό ανάλογα με τις άλλες δύο επιλογές.

google-play-dark-mode-toggle.jpg

Επαναλαμβάνουμε ότι θα δουν τις επιλογές μόνο οι κάτοχοι συσκευών με Android 10 στους οποίους έχει γίνει η αναβάθμιση του Google Play στην τελευταία έκδοση.

Loading