Google Play: Σε εφαρμογή η χρήση εναλλακτικών συστημάτων πληρωμής και στην ΕΕ

Η Google ανακοίνωσε επίσημα ότι θα δώσει την δυνατότητα εναλλακτικών συστημάτων πληρωμής στους developers και τους χρήστες του καταστήματος εφαρμογών Google Play σε ακόμη περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εταιρεία καλεί τους δημιουργούς εφαρμογών (όχι games) να αιτηθούν για συμμετοχή στο πρόγραμμα και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, τότε θα μπορούν να προσφέρουν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής στις εφαρμογές τους.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει τις αλλαγές στην πολιτική της για την ΕΕ από τον περασμένο Ιούλιο, αποκλειστικά για τις εφαρμογές που δεν είναι games, προσφέροντας έκπτωση 3% στους developers στην προμήθεια της από τα εναλλακτικά συστήματα πληρωμών. Στη νέα ανακοίνωση αναφέρει πως εξακολουθεί να κρατά μερίδιο, αλλά δεν αποκαλύπτει νούμερα και δεσμεύεται πως θα προχωρήσει σε ανάλογη ενημέρωση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η Google έκανε την αρχή με τα εναλλακτικά συστήματα πληρωμών στο κατάστημα Google Play από τη Νότια Κορέα νωρίτερα μέσα στη χρονιά, διότι ουσιαστικά εξαναγκάστηκε λόγω της νομοθεσίας που πέρασε η κυβέρνηση. Ειδικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει περάσει ένα αντίστοιχο νομοσχέδιο που υποχρεώνει τόσο τη Google, όσο και την Apple να προχωρήσουν σε ανάλογες ενέργειες και μένει να μάθουμε τις αναλυτικές λεπτομέρειες για το πέρασμα στα εναλλακτικά συστήματα πληρωμών.

Για τους τελικούς χρήστες δεν αλλάζει κάτι, παρόλα αυτά, οι developers ίσως καταφέρουν να αυξήσουν τα δικά τους έσοδα. Μένει να δούμε πότε θα ισχύσει το μέτρο και για τα mobile games…

[Google]

Loading