Η Google δέχεται πλέον περισσότερα από 1 εκατ. αιτήματα διαγραφής πειρατικών links ημερησίως

Google-Removed-200-Million-Links-to-Pirated-Sites

Η προσπάθειες των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων για την καταπολέμηση της πειρατείας συνεχίζονται με ακόμη πιο έντονο ρυθμό προς κάθε κατεύθυνση, αφού η δικαστική οδός δεν έχει αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Έτσι, αποφάσισαν να "πρήξουν" τη Google με αιτήματα για αφαίρεση πειρατικών links από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Όπως αποκαλύπτει η ίδια η εταιρεία, πλέον επεξεργάζεται περίπου 1 εκατομμύριο τέτοια αιτήματα σε καθημερινή βάση!

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει το TorrentFreak, η Google δεχόταν πριν από μερικά χρόνια μόλις μερικές εκατοντάδες αιτήματα κάθε χρόνο, αλλά μόνο την περασμένη εβδομάδα της απεστάλησαν περισσότερα από 7.8 εκατ. αιτήματα. Η αναλογία ήταν 1 αίτημα κάθε 6 ημέρες το 2008 και σήμερα έχει φτάσει στο 1 αίτημα κάθε 8ms! Φυσικά, μέσα σε αυτόν τον χαμό των αιτημάτων είναι λογικό να διαγράφονται και ορισμένα νόμιμα URLs.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως ούτε αυτή η τακτική αποδίδει τα αναμενόμενα και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αντιπρόεδρος της RIAA (Recording Industry Association of America), Brad Buckles, είναι σαν να προσπαθείς να αδειάσεις έναν ωκεανό με έναν κουβά...

google-dmca-record

[via]

Loading